Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Vergelijken voor de goedkoopste stookolie

04 maart 2024
De beste manier om de goedkoopste stookolie te krijgen, is door het aanbod van verschillende leveranciers bij u in de buurt te vergelijken. Volg onze tips!
Vergelijken voor de goedkoopste stookolie

Alles begint bij het vergelijken van de prijzen van de verschillende leveranciers in uw regio als u op zoek bent naar de goedkoopste stookolie. Hoewel de officiële stookolieprijs vastgelegd wordt door de overheid, kunnen de leveranciers hun product nog altijd aan een lagere prijs aanbieden.

Vergelijk voordat u koopt

Dankzij een online platform zoals Mazoutonline kunt u nu heel eenvoudig en snel de prijzen van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. En door die prijzen te vergelijken, kunt u ook de goedkoopste stookolie bestellen.

Hoewel de officiële prijs elke werkdag door de FOD Economie wordt vastgesteld, bieden veel leveranciers aantrekkelijkere prijzen aan om klanten aan te trekken en een deel van de markt voor zich te winnen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de prijzen te vergelijken voordat u uw bestelling gaat plaatsen.

Kies voor kwaliteit

Staar u wel niet blind op de prijs. Een te lage prijs kan betekenen dat de stookolie van slechte kwaliteit is. Een dergelijk product kan:

  • uw tank en verwarmingsketel beschadigen;
  • leiden tot pannes en storingen;
  • hoge onderhouds- of reparatiekosten met zich meebrengen.

Voordat u uw bestelling plaatst dient u dan ook steeds de kwaliteit van het product te controleren. Naast een aantrekkelijke prijs garanderen de leveranciers van Mazoutonline u steeds stookolie van topkwaliteit. Hierdoor is uw verwarmingsinstallatie beschermd en profiteert u van een optimaal rendement.

Volg de prijsevolutie

Hoewel het voor de hand liggend lijkt, raden we u sterk aan om de stookolieprijzen te volgen om de beste prijs te krijgen. Volg dagelijks de prijzen als u besloten hebt om uw tank te laten vullen. Het komt geregeld voor dat de brandstofprijzen van week tot week aanzienlijk schommelen. Door de prijzen te volgen kunt u een mooi bedrag besparen of extra kosten vermijden.

Merkt u dat de stookolieprijzen in een bepaalde periode erg laag zijn maar zit er nog redelijk wat olie in uw tank? Aarzel dan toch niet om te bestellen! U hebt er altijd baat bij, ook als is de bestelde hoeveelheid kleiner.

Vergelijk de aangeboden diensten

Naast de prijzen die de verschillende leveranciers in uw regio aanbieden, kan het ook de moeite waard zijn om hun aangeboden diensten te vergelijken. Uw leverancier kan u het leven op een aantal manieren gemakkelijker maken, met name door:

  • de mogelijkheid om de klok rond te bestellen;
  • een directe levering als u zonder brandstof komt te zitten;
  • een betrouwbare, flexibele en vriendelijke service;
  • verschillende betaalmogelijkheden aan te bieden;
  • een levering op afspraak mogelijk te maken, enz.

Al die elementen kunnen de prijs van uw bestelling wat hoger maken maar bezorgen u wel een gerust gemoed.

Lees ook:

Kwaliteitsvolle mazout bestellen

Minder vaak stookolie bestellen met Mazout Ultra

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y