Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Veiligheidsregels voor onze stookolieleveranciers

19 augustus 2022
Onze stookolieleveranciers volgen een reeks veiligheidsregels om uw levering vlot te laten verlopen. We vertellen u er in dit artikel meer over!
Veiligheidsregels voor onze stookolieleveranciers

Een mazoutlevering is geen improvisatieoefening! Stookolie is een ontvlambare vloeistof waardoor er veel voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van iedereen die ermee omgaat te garanderen. Een slecht uitgevoerde levering kan ernstige gevolgen hebben voor u, uw buren en de leverancier. Alle leveranciers van Mazoutonline zijn daarom opgeleid om uw levering in alle veiligheid te laten verlopen.

De stookolieleverancier beoordeelt de situatie

Bij aankomst zal de stookolieleverancier verschillende punten controleren om een veilige levering te garanderen:

 • Heeft de tankwagen genoeg ruimte om te parkeren? Zo niet, dan plaatst de leverancier verkeerskegels om andere weggebruikers voor zijn aanwezigheid te waarschuwen.
 • Kan de tankwagen de woning veilig bereiken?
 • Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen nodig om bij de tank te komen?
 • Wat is de staat van de stookolietank?

Aarzel niet om deze informatie aan de leverancier te bezorgen wanneer u een bestelling plaatst. Zo kan hij de levering zo goed mogelijk voorbereiden en tijd besparen.

Goed om te weten

We raden u aan om uw installatie twee uur voor de levering uit te schakelen. Het is niet absoluut noodzakelijk voor de veiligheid maar vermindert wel het risico op een mogelijk defect. De resten op de bodem van uw tank zouden tijdens de levering namelijk naar de oppervlakte kunnen stijgen en de filter of brander van de verwarmingsketel kunnen beschadigen. Twee uur na levering kunt u uw installatie opnieuw opstarten.

De laatste controles uitgevoerd door de stookolieleverancier

Voordat uw stookolietank gevuld wordt, dient de stookolieleverancier nog een laatste reeks controles uit te voeren. Hij zal u verschillende vragen stellen:

 • Komen de brandstof en de hoeveelheid overeen met wat u besteld hebt?
 • Waar bevindt de vulopening zich?
 • Heeft de tank een overloopbeveiliging?
 • Maakt het niveau in de tank het mogelijk om de bestelde hoeveelheid te leveren?

De leverancier zal u die vragen stellen om een veilige levering te waarborgen en eventuele problemen te voorkomen. Door bijvoorbeeld te controleren of het geleverde product met het bestelde product overeenkomt, vermijdt de leverancier dat de bestelde brandstof mogelijk vermengd wordt met een brandstof met andere eigenschappen.

Op het moment van de stookolielevering

Nadat alle controles zijn uitgevoerd, zal de stookolieleverancier uw tank vullen. Hij volgt een vaste procedure om de veiligheid van iedereen te garanderen. Die procedure bestaat uit verschillende stappen:

 • controleren of de omgeving veilig is;
 • afrollen van de flexibele slang vanaf de tankwagen tot aan de mazouttank;
 • aanzetten van de pomp;
 • uitschakelen van de pomp en materiaal opbergen zodra de bestelde hoeveelheid is geleverd.

Tijdens de hele operatie blijft de stookolieleverancier dicht bij de installatie om snel te kunnen reageren bij problemen, vooral als de tank zou overlopen. Waakzaamheid is geboden tijdens het hele proces.

De garantie op een veilige mazoutlevering

Om een veilige levering te garanderen, hebben al onze leveranciers een rijbewijs voor vrachtwagens en een vergunning voor het vervoer van ADR-goederen. Die vergunning is verplicht voor het vervoer van gevaarlijke goederen. Bovendien zijn al onze partners verplicht een specifieke veiligheidsopleiding te volgen om toegang te krijgen tot de installaties en regionale depots van Mazoutonline.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y