Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Uw woning isoleren om minder mazout te bestellen

08 december 2022
Nu de temperaturen dalen, neemt het mazoutverbruik toe. Uw woning isoleren is in dat geval een uitstekende manier om uw verbruik terug te schroeven!
Uw woning isoleren om minder mazout te bestellen

De afgelopen dagen hebben de temperaturen een flinke duik genomen. Onze verwarmingsketels draaien op volle toeren om een aangename temperatuur in onze woning te garanderen. Rekening houdend met de stijgende mazoutprijzen van de afgelopen maanden is het echter niet meer dan normaal dat u uw verbruik wilt terugschroeven om minder mazout te moeten bestellen. Uw woning isoleren is een goed idee en kan u op lange termijn veel geld besparen.

Slecht geïsoleerd dak: tot 30% warmteverlies

Wist u dat een slecht geïsoleerd dak tot 30% warmteverlies kan veroorzaken? Stel u eens voor hoeveel mazout u verspilt als u zich in die situatie bevindt. Het isoleren van uw zolder moet dan ook een prioriteit zijn.

In België kunt u voor dergelijke werken aanspraak maken op een renovatiepremie. De bedragen en voorwaarden hangen af van het gewest waar u woont. Hoewel de investering groot lijkt, kunt u op korte termijn flink besparen zodat u doorheen het jaar minder mazout moet bestellen.

Muren en ramen isoleren

Muren en ramen zijn een andere belangrijke bron van warmteverlies. Momenteel zijn de ramen in de meeste woningen voorzien van dubbele beglazing. Na enkele jaren nemen de energieprestaties van die ramen echter af en is het nodig om ze te vervangen en eventueel te kiezen voor driedubbele beglazing.

U kunt er ook voor kiezen om uw muren beter te isoleren. U hebt twee mogelijkheden:

 • Isoleren langs binnen: bij deze methode worden uw binnenmuren geïsoleerd. Houd er wel rekening mee dat u enkele centimeters woonruimte verliest;
 • Isoleren langs buiten: deze oplossing is ideaal als u van plan bent uw gevel te renoveren. U dient wel de nodige aanvragen voor de stedenbouwkundige vergunning te doen.

Door uw beglazing te veranderen en uw muren te isoleren kunt u tot 25% van het warmteverlies voorkomen.

Verminder uw mazoutverbruik met een paar eenvoudige tips

U kunt ook kiezen voor andere, minder dure oplossingen om uw mazoutverbruik terug te schroeven. Zo kunt u bijvoorbeeld de warmwaterleidingen in uw installatie laten isoleren. Hierdoor vermindert u het warmteverlies tussen de ketel, waar het warm water wordt geproduceerd, en uw radiatoren.

Het is ook mogelijk om uw radiatoren uit te rusten met thermostatische kranen, zodat u de temperatuur in elke kamer van uw woning kunt regelen. Het voordeel is dat u de temperatuur zo goed mogelijk op uw behoeften en wensen kunt afstemmen.

Een andere manier om geld te besparen is uw installatie jaarlijks laten onderhouden. Dat is een wettelijke verplichting, maar het zorgt er ook voor dat het rendement van uw ketel op peil blijft. Tijdens zijn bezoek controleert de verwarmingstechnicus de hele installatie en past hij ze aan uw behoeftes aan.

Als u niet onmiddellijk de mogelijkheden hebt om grote werkzaamheden, zoals het isoleren van uw woning of het vervangen van uw ramen, uit te voeren kunt u met de bovenstaande eenvoudige tips uw mazoutverbruik toch verminderen.

Kies voor Mazout Ultra

Het lijkt misschien paradoxaal, maar door te kiezen voor Mazout Ultra kunt u uw verbruik verminderen. Deze brandstof bevat namelijk heel wat additieven die een betere verbranding en dus een beter rendement mogelijk maken. Alle partners van Mazoutonline bieden u deze hoogwaardige stookolie aan.

Hebt u vragen over de mazout die u moet kiezen of wilt u weten hoe u energie kunt besparen? Stel ze gerust als u mazout gaat bestellen!

Lees ook:

Hoeveel kost mazout per jaar?

In alle veiligheid online mazout bestellen!

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Facturatie adres :
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.