Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolielevering: waar u op moet letten

22 maart 2019
Staat u op het punt een stookolielevering te krijgen? Ontdek de elementen waarmee u rekening moet houden, om te kunnen genieten van een optimale levering.
Stookolielevering: waar u op moet letten

Is het uw eerste aankoop van mazout? Of bent u een trouwe klant? Hier leest u enkele tips voor een levering in de beste omstandigheden, zowel voor u als voor uw leverancier!

Een opslagtank die voldoet aan de normen voor een probleemloze levering

Om ervoor te zorgen dat uw levering in alle veiligheid gebeurt, moet u eerst nagaan of uw opslagtank beantwoordt aan de normen die van toepassing zijn in uw regio, vooral als u net een woning hebt gekocht en u nog niet vertrouwd bent met de installatie.

Het is raadzaam om uw opslagtank om de vijf jaar door een deskundige te laten inspecteren en om de tien jaar te laten reinigen. Zo bent u zeker dat uw tank perfect lekdicht is en geen enkel risico inhoudt voor uzelf, de andere bewoners van uw woning en de stookolieleverancier.

Het is ook sterk aan te bevelen, en in sommige gevallen verplicht, om uw tank te beveiligen met een overvulbeveiliging.

Het is immers niet altijd gemakkelijk om exact te weten hoeveel stookolie in uw tank moet worden gepompt, vooral als uw tank ingegraven is. De overvulbeveiliging is een toestelletje dat het pompen stopzet als de tank vol is, om zo incidenten te voorkomen.

Zet uw verwarmingsketel af voor de levering van stookolie.

Heel wat mensen weten dit niet, maar het is heel belangrijk om uw verwarmingsketel uit te zetten:

  • vooraleer u een levering van stookolie ontvangt;
  • tijdens het vullen van de tank;
  • twee uur na levering.

Waarom? Na verloop van tijd wordt er sediment gevormd op de bodem van uw tank. Bij het vullen met nieuwe stookolie, gaat deze zich vermengen met wat er nog op de bodem van de tank overblijft, en dus met deze deeltjes. Als deze deeltjes door uw ketel worden aangezogen wanneer deze in bedrijf is, dan kunnen zij de filters verstoppen, het mondstuk blokkeren en daardoor storingen veroorzaken.

Als u uw verwarmingsketel uitzet, dan bent u zeker dat deze deeltjes op de bodem van de tank blijven en uw installatie dus niet kunnen beschadigen.

Geef uw leverancier alle nuttige informatie voor de levering

U moet uw leverancier op de hoogte brengen van alle informatie die nodig is voor een probleemloze stookolielevering.

Is uw tank moeilijk toegankelijk, meld dat dan zeker bij de bestelling: smalle straat, vuldop ver van de straatkant verwijderd, enz.

Zo kan uw leverancier in het nodige materiaal voorzien om een vlekkeloze stookolielevering te kunnen garanderen.

Lees ook:

Levering van mazout: 4 tips om panne te voorkomen

Levering van stookolie: informatie die uw leverancier moet krijgen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y