Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie kopen: alles over de hoeveelheid

02 november 2018
Wanneer u uw stookolie koopt via Mazoutonline.be, moet u bepaalde specifieke regels volgen inzake de hoeveelheid stookolie. We lichten dit even voor u toe.
stookolie kopen

Als het de eerste keer is dat u stookolie bestelt via het platform Mazoutonline, stelt u zich wellicht enkele vragen over de werking ervan. Moet ik de hoeveelheid vermelden die ik wens te bestellen? Waar moet ik dat opgeven? Moet die hoeveelheid nauwkeurig zijn? Bestaat er een minimale of maximale hoeveelheid liter die ik kan bestellen? U leest hieronder het antwoord op al uw vragen.

Moet ik meedelen hoeveel liter stookolie ik wil bestellen?

Op Mazoutonline moet u aangeven hoeveel liter u wenst te bestellen. Die informatie is van wezenlijk belang voor de leverancier. Aan de hand van dat cijfer kan hij namelijk nauwkeurig bepalen hoeveel liter hij op een dag moet inladen om al zijn klanten correct te kunnen beleveren.

Op welk moment moet ik aangeven hoeveel stookolie ik wens te kopen?

Om uw bestelling te plaatsen, moet u van meet af aan de gewenste hoeveelheid stookolie vermelden, samen met het postnummer van de leverplaats. Na het ingeven van die informatie, krijgt u een lijst te zien met de verdelers van stookolie in uw streek: na het vergelijken van de prijzen voor stookolie en van de diensten die ze u aanbieden, kunt u een keuze maken.

Maar opgelet: het is belangrijk dat de bestelde hoeveelheid overeenstemt met de geleverde hoeveelheid. Is dat niet het geval, dan heeft de leverancier het recht om zijn prijs aan te passen naargelang van de hoeveelheid die effectief in uw tank is overgepompt. Even een voorbeeld: u hebt aangeduid dat u graag 2.000 liter stookolie geleverd wil krijgen. Maar bij aankomst merkt de chauffeur dan er bij gebrek aan ruimte maar 1.800 liter in uw tank kan. Hij heeft dan het recht om u de prijs voor stookolie aan te rekenen die geldt voor een levering van minder dan 2.000 liter, de drempel vanaf waar het tarief doorgaans voordeliger is.

Weinig of veel stookolie kopen: kan dat?

U moet weten dat er ook minimale en maximale hoeveelheden gelden. De leveranciers op Mazoutonline aanvaarden stookolieleveringen tussen 500 liter en 20.000 liter. Wenst u minder of meer te bestellen, dan adviseren we u om rechtstreeks contact op te nemen met de verdeler om te weten of hij uw vraag toch kan behartigen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y