Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie bestellen met gespreide betaling

28 mei 2024
Wilt u uw stookoliebestelling in termijnen betalen? Sommige leveranciers van Mazoutonline bieden u die mogelijkheid. Neem contact met hen op voor meer informatie.
Stookolie bestellen met gespreide betaling

Stookolie bestellen voor een standaard stookolietank van 2.000 liter kan u tussen de 1.700 en meer dan 2.000 euro kosten wanneer de prijzen op hun hoogst zijn. Voor elk Belgisch gezin is een stookoliebestelling dan ook een grote uitgave.

Maar wist u dat u uw stookoliebestelling ook in verschillende termijnen kunt betalen? De overheid heeft hiertoe overeenkomsten gesloten met de sector.

Hoe kunt u van een gespreide betaling profiteren?

Het staat elke leverancier op Mazoutonline vrij om zijn klanten de mogelijkheid te bieden om stookolie in termijnen te betalen. Wilt u weten of de gekozen leverancier de bovenstaande service aanbiedt? Lees dan de voorstellingspagina of neem rechtstreeks contact met hem op.

Om te kunnen profiteren van gespreide betalingen dient u vervolgens een schriftelijke overeenkomst met uw leverancier te ondertekenen. De volgende gegevens dienen in de overeenkomst worden vermeld:

  • Het verbruiksadres;
  • Het verwachte jaarlijkse verbruik (de vermelding van het verwachte jaarlijkse verbruik houdt geen aankoopverplichting in);
  • De geldende prijs op het moment van de afsluiting van de overeenkomst;
  • Het maandelijks te betalen bedrag en de betalingsmethode en -data;
  • De duur van de overeenkomst;
  • De annuleringsmogelijkheden;

Voorwaarden voor betaling in termijnen

Door in termijnen te betalen, kunt u in één keer een grotere hoeveelheid stookolie bestellen, en dat tegen betere voorwaarden dan voor kleinere leveringen en zonder dat u in één keer een groot bedrag hoeft te betalen.

De betaling van een stookoliebestelling in meerdere maandelijkse termijnen moet voldoen aan bepaalde wettelijk vastgelegde voorwaarden.

De betaling kan worden gespreid over maximaal 24 maanden. Verlenging is wel mogelijk. Uw eerste levering moet minimaal 1.000 liter bedragen. Een grotere hoeveelheid is ook toegestaan, zonder dat het geschatte jaarverbruik overschreden mag worden.

Ten slotte moet minstens 50% van de eerste levering worden betaald. Vervolgens betaalt u een vast maandelijks bedrag dat overeenkomt met 1/12e van het geschatte jaarverbruik.

Verschillende manieren om uw stookoliebestelling te betalen

Het afbetalingsplan is in zekere een betalingswijze die verschillende vormen kan aannemen. Sommige stookolieleveranciers bieden ook financieringsoplossingen via een kredietbemiddelaar. Zorg er in alle gevallen voor dat u de voorwaarden van de overeenkomst zorgvuldig naleest.

Een andere, meer uitgewerkte formule berekent een vast maandelijks bedrag op basis van uw verbruik. Die mogelijkheid is er echter enkel voor vaste klanten die gedurende een lange periode trouw blijven aan hun stookolieleverancier.

Wilt u uw bestelling van stookolie in termijnen betalen? De eenvoudigste manier is om contact op te nemen met uw lokale stookolieleverancier.

Lees ook

Goede mazout bestellen op Mazoutonline

Meer dan een stookolielevering alleen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y