Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

Stookolie bestellen: de voordelen van hoogwaardige stookolie

20 maart 2019
Is het tijd om stookolie te bestellen en vraagt u zich af of het de moeite loont om hoogwaardige stookolie te kiezen? Wij lichten de keuze graag toe.
stookolie bestellen

Hoogwaardige stookolie is een soort huisbrandolie die door verschillende oliemerken verdeeld wordt. Bij Total, waar alle mazoutleveranciers op het online platform Mazoutonline hun voorraad halen, heet de hoogwaardige vorm TOTAL Mazout Ultra.

Afhankelijk van de brandstofleveranciers varieert de kwaliteit van het toegevoegde additief sterk. Bij sommigen is het gewoon een schuimwerend product, terwijl bij anderen de voordelen veel groter zijn.

Neem als voorbeeld de TOTAL Mazout Ultra en ontdek wat dit product anders maakt in zijn We leggen graag uit wat er anders is in de samenstelling zodat u goed geïnformeerd kan bestellen.

Is duurdere stookolie met additief bestellen echt interessanter?

Als de stookolietank bijna leeg is, vragen gebruikers zich wel eens af of het een goed idee zou zijn om stookolie van hogere kwaliteit te bestellen. Die kost wel iets meer dan gewone huisbrandolie. Momenteel is er een prijsverschil van zo'n 20 euro op een mazoutlevering van 1.000 liter. Er zijn echter heel wat voordelen aan kwalitatievere stookolie.

Met hoogwaardige stookolie moet u minder vaak bijbestellen

Stookolie van superieure kwaliteit bevat een aantal additieven, waaronder een dat zorgt voor een betere verbranding. Zo brandt de stookolie langer en wordt er minder sediment gevormd in uw tank. Daardoor raakt de tank minder vaak verstopt en verbruikt ze bijgevolg ook minder.

Hoogwaardige stookolie heeft ook een hoger rendement dan klassieke huisbrandolie. U zal dus minder vaak stookolie moeten bijbestellen als u voor een kwalitatiever product kiest.

Bestel vanaf nu hoogwaardige stookolie

Met hoogrendementsmazout is uw installatie beter beschermd

Als u voor stookolie van hoge kwaliteit kiest, bespaart u niet enkel op verbruik, maar verzorgt u uw verwarmingsinstallatie tegelijk ook beter.

Het corrosiewerende additief in de hoogrendementsmazout gaat roestvorming en oxidering tegen in uw tank, verwarmingsketel en in het buizenwerk. Er wordt dus minder sediment gevormd, en dat zorgt er net op termijn voor dat uw installatie niet meer naar behoren werkt.

Met hoogwaardige stookolie vermindert u dus onderhoudskosten en houdt u uw verwarmingsinstallatie langer in goede staat.

Hoogwaardige stookolie is minder vervuilend

Tot slot is de beslissing om stookolie met hoog rendement te bestellen ook een manier om het milieu beter te beschermen. Aangezien er iets minder wordt geconsumeerd, kunnen we ervan uitgaan dat de ecologische impact ook kleiner is.

Hoogwaardige stookolie bestellen bij een leverancier van Mazoutonline

U kan hoogwaardige stookolie bestellen bij de meeste leveranciers op Mazoutonline. Als u nog andere vragen hebt over het product, aarzel dan niet om uw verkoper aan te spreken voor meer informatie.

Verder lezen:

Goedkope mazout of kwalitatieve mazout : kies voor de juiste besparingen

Mag ik twee soorten stookolie mengen in eenzelfde tank?

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen