Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Onze tips om uw mazoutleverancier te kiezen

27 november 2023
Het is belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze van uw mazoutleverancier. In dit artikel geven we enkele tips om de bal niet mis te slaan.
Onze tips om uw mazoutleverancier te kiezen

Wanneer u mazout gaat bestellen, is het zeer belangrijk dat u goed nadenkt over de mazoutleverancier die u kiest. We raden u aan om vooral te letten op de kwaliteit van het aangeboden product. In dit artikel geven we u graag enkele tips om de beste keuze te maken.

Kies voor een lokale leverancier

Er zijn verschillende voordelen aan de keuze voor een lokale mazoutleverancier. Hieronder leggen we uit waarom die keuze op financieel en logistiek vlak interessanter voor u is.

Ten eerste bevindt een lokale leverancier zich bij u in de buurt, zodat hij zijn transportkosten kan verlagen en u dus een betere prijs kan bieden. Lokale mazoutleveranciers moeten met andere woorden een kortere afstand afleggen, waardoor ze concurrerender kunnen zijn dan een leverancier die verder van uw woning ligt. Zijn aanbod kan op het eerste gezicht misschien voordeliger lijken maar door de veel hogere leveringskosten komt u toch nog duurder uit.

Ten tweede kent een lokale leverancier uw regio beter. Dat geeft hem een aanzienlijk voordeel bij het organiseren van zijn leveringsrondes. Hij zal misschien zelfs sneller kunnen leveren. Bovendien kan deze nabijheid een voordeel zijn als u zonder mazout komt te zitten.

Het belang van de prijs

Net zo belangrijk als de locatie van uw mazoutleverancier is de prijs die hij aanrekent. In een tijd waarin de mazoutprijs van de ene op de andere dag kan schommelen, is het niet meer dan logisch om met die factor rekening te houden.

Mazoutonline biedt u een prijsvergelijkingstool om u te helpen de goedkoopste leverancier te vinden. De tool is heel eenvoudig te gebruiken:

  • vul eerst uw postnummer en de gewenste hoeveelheid mazout in;
  • kies het type brandstof dat u wilt ontvangen (gewone of hoogwaardige mazout).

Vervolgens krijgt u een overzicht van de verschillende leveranciers bij u in de buurt en de prijzen die ze hanteren.

Weet dat u onze prijsvergelijker op elk moment kunt gebruiken. U hoeft dus niet te wachten op de openingstijden van uw leverancier.

Let op de kwaliteit

De derde factor, die iets moeilijker te controleren is, betreft de kwaliteit van de mazout. Hou altijd het volgende in het achterhoofd: een te lage prijs kan soms synoniem zijn met brandstof van slechte kwaliteit. Baseer uw keuze dus niet alleen op de prijs van de aangeboden producten.

Stookolie van slechte kwaliteit kan uw verwarmingssysteem beschadigen. Als dat gebeurt, dient u een beroep te doen op een verwarmingstechnicus. Aan het einde van de rit hebt u dan veel meer uitgegeven dan de besparingen die u hebt gedaan op het moment van de aankoop.

Brandstof van mindere kwaliteit kan ook leiden tot een hoger verbruik en een lager rendement. Daardoor moet u misschien eerder dan verwacht een nieuwe mazoutbestelling plaatsen.

Wanneer u op Mazoutonline bestelt, kunt u er zeker van zijn dat u brandstof van goede kwaliteit ontvangt. Van de raffinaderij tot de verzending wordt de mazout verschillende keren getest. Bovendien profiteert u dankzij de additieven in onze producten van een hoger rendement en wordt uw installatie beschermd.

Lees ook:

Besparen door minder stookolie te verbruiken

Wie zijn de mazoutleveranciers van Mazoutonline?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y