Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mazout kopen tijdens de feestdagen

28 december 2020
Dient u tijdens deze eindejaarsperiode mazout te kopen? Sommige leveranciers kunnen uw bestelling nog leveren.
Mazout kopen tijdens de feestdagen

De eindejaarsperiode is algemeen genomen een rustigere periode voor de mazoutleveranciers. Heel wat consumenten hebben hun tank al laten vullen of wachten liever op het nieuwe jaar om hun mazout te bestellen en in alle rust van de feestdagen te genieten.

Het is echter ook mogelijk dat u nu mazout moet kopen om tijdens de feestdagen niet zonder te vallen. Een tank kan op elk moment leeg raken, zowel tijdens de week, het weekend als op een feestdag. De mazoutleveranciers organiseren zich zo goed mogelijk om snel op uw vraag in te spelen.

Mazout kopen tijdens de feestdagen is mogelijk

Bepaalde leveranciers blijven mazout leveren tijdens de twee weken van de kerstvakantie. Houd er wel rekening mee dat het erg moeilijk is uw tank gevuld te krijgen op een zondag of een feestdag (tijdens de kerstvakantie 25 december en 1 januari). Bepaalde leveranciers kunnen uw bestelling ook op zaterdag leveren.

Andere mazoutleveranciers nemen daarentegen vakantie tijdens de eindejaarsfeesten. U kunt tijdens die periode dan ook geen beroep op hen doen. U hebt wel de mogelijkheid om uw mazout te kopen en uw bestelling na de feestdagen te laten leveren.

Goed om te weten

Als uw mazouttank leeg is, kunt u ook kiezen voor een dringende levering. Tegen een meerprijs leveren sommige leveranciers ook binnen 24 u of 48 u, sneller dan de standaardlevering van vier tot vijf werkdagen.

Vervroegd mazout bestellen


Om te vermijden dat u in alle haast mazout moet bestellen, raden we u aan om het resterende niveau in uw tank regelmatig te controleren. Dat kunt u met het blote oog of met een mechanische of elektronische meter. Zo kunt u beter bepalen wanneer u mazout moet bestellen en bent u er zeker van dat u uw bestelling tijdig ontvangt, in functie van de levertijden van uw leverancier.

Als uw tank ondanks alles tijdens de eindejaarsperiode toch leeg raakt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw leverancier om samen naar de beste oplossing voor uw situatie te zoeken.

Lees ook:

Waarom moet ik meer betalen voor een dringende mazoutlevering?

Stookolie kopen in putje winter: een goed idee?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.