Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Huisbrandolie bestellen: oplossingen voor een beter budgetbeheer

06 april 2016
Huisbrandolie is een energiebron die van geen enkel distributienetwerk afhankelijk is en die op elk ogenblik kan worden besteld, rekening houdend met het budget waarover men beschikt.
stookolie bestellen

Het budget dat een gezin besteedt aan verwarming is niet eindeloos rekbaar. Door te kiezen voor stookolie beschikt de consument over veel vrijheid in zijn bevoorrading. Hij kan namelijk kiezen wanneer hij een bestelling van huisbrandolie plaatst, waarbij hij rekening kan houden met verschillende elementen zoals:

Huisbrandolie bestellen op het meest geschikte moment

Wie verwarmt met huisbrandolie kan zijn budget nauwgezet in de gaten houden. Hij of zij is vrij om stookolie te bestellen op het uitgekiende moment.

Daarom is het belangrijk controle te houden over het volume stookolie dat er in de tank rest. Zo vermijdt u zonder brandstof te vallen. Daarnaast is het ook raadzaam aandachtig de evolutie te volgen van de prijs van huisbrandolie in uw streek. Vervolgens kunt u huisbrandolie bestellen op het moment waarop u denkt dat de prijs het interessantst is.

De hoeveelheid huisbrandolie bestellen die u zelf bepaalt

Door een hoeveelheid huisbrandolie van meer dan 2.000 liter te bestellen, kunt u bij uw stookolieleverancier een betere prijs krijgen. Maar als u de evolutie van de stookolieprijs op de voet volgt, kan het interessant zijn om uw tank te vullen met een kleinere hoeveelheid als u verwacht dat de prijs van huisbrandolie in België op korte termijn gaat stijgen.

Zo ook kunt u stookolie bestellen in een hoeveelheid die u zelf bepaalt op basis van uw financiële draagkracht van het moment.

De leveranciers vergelijken alvorens huisbrandolie te bestellen

De maximumprijs voor huisbrandolie mag dan door de Staat zijn vastgelegd, de leveranciers van stookolie in uw streek zijn vrij om een meer aantrekkelijke prijs aan te bieden. Bent u van plan een nieuwe bestelling voor huisbrandolie te plaatsen, dan is het ten zeerste raadzaam de prijzen van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Profiteer van betaalfaciliteiten bij uw bestelling van huisbrandolie

Als u uw uitgaven voor huisbrandolie op de voet wenst te volgen en onvoorziene kosten wilt vermijden, dan kunt u terecht bij heel wat leveranciers van stookolie die hun krachten bundelen op het platform Mazoutonline en voordelige betaalformules bieden. Aarzel niet contact met hen op te nemen voor meer informatie.

Het spreidingsplan

Het spreidingsplan geldt doorgaans alleen voor bestaande klanten of voor klanten die hun verbruikshistoriek kennen. Op basis van dat verbruik berekent de leverancier van huisbrandolie het maandelijkse bedrag dat overeenkomt met uw jaarlijks verbruik. Er wordt een overeenkomst opgesteld met een vaste maandelijkse afbetaling om uw verwarmingsbudget te verlichten.

Het voorschotplan

Met het voorschotplan kunt u elke maand een bedrag storten dat u zelf bepaalt en waarmee u een budget aanlegt, dat u dan bij de volgende bestelling van huisbrandolie kunt aanwenden om de levering te betalen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y