Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe krijgt u de goedkoopste stookolie?

26 oktober 2022
Ontdek onze tips en trucs om de beste prijs voor uw stookolie te krijgen!
Hoe krijgt u de goedkoopste stookolie?

Nu de stookolieprijzen historisch hoog zijn, is het niet meer dan normaal dat we ons verwarmingsbudget willen drukken. In dit artikel geven we u enkele tips en trucs om minder te betalen voor uw volgende stookoliebestelling.

Volg de evolutie van de stookolieprijs

Regelmatig de stookolieprijzen volgen is een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen. Zo kunt u eenvoudiger bepalen wanneer stookolie het goedkoopst is. De prijzen veranderen bijna dagelijks en in sommige gevallen kunt u zelfs enkele honderden euro's op zeer korte termijn besparen. Mazoutonline analyseert ook regelmatig de prijzen op de markt om u een beter beeld van de prijsevolutie te geven.

Prijzen van stookolieleveranciers vergelijken

De tarieven kunnen per leverancier verschillen. Ook al wordt in België dagelijks een maximumprijs vastgesteld, toch belet niets de leveranciers om hun product tegen een lagere prijs te verkopen.

We raden u dan ook sterk aan om de prijzen te vergelijken voordat u uw stookoliebestelling plaatst. Met de prijsvergelijker op Mazoutonline kan dat heel eenvoudig. Voer gewoon uw postcode in en u krijgt een overzicht van de dichtstbijzijnde leveranciers en de diensten die ze aanbieden.

Controleer regelmatig het niveau van uw stookolietank

We raden u aan om regelmatig de resterende hoeveelheid stookolie in uw tank te controleren om te vermijden dat u uw tank moet vullen als de prijzen het hoogst zijn.

Een volledig lege tank brengt twee risico's met zich mee:

  • bestellen op een moment dat de stookolieprijs op een hoog niveau staat;
  • schade aan uw installatie. Uw installatie kan er inderdaad onder lijden wanneer uw tank volledig leeg is. Mogelijk moet u dan een beroep doen op een verwarmingstechnicus en vermijdbare kosten betalen.

Bovendien hebben stookolieleveranciers het in bepaalde periodes van het jaar erg druk waardoor de levertermijnen toenemen. Dat risico vermijdt u best, zeker in de winter wanneer de temperaturen negatief zijn.

Bestel een grote hoeveelheid

Het is voordeliger om een grote hoeveelheid te bestellen, ook al moet u op dat moment een groot bedrag uitgeven.

In België geldt een andere maximale verkoopprijs voor bestellingen van minder dan 2.000 liter en grotere hoeveelheden. Logischerwijs is de prijs per liter voor een levering van meer dan 2.000 liter het goedkoopst.

Zo betaalde u op dinsdag 25 oktober een bedrag van 1,4079 euro per liter voor een bestelling van minder dan 2.000 liter. Voor een grotere hoeveelheid bedroeg de prijs 1,3724 euro per liter, meer dan 3 cent minder. Op lange termijn kunt u dus aanzienlijk besparen door in grote hoeveelheden te bestellen.

Bestel gewone stookolie

Bij uw bestelling heeft u altijd de keuze tussen gewone stookolie en Mazout Ultra. Die laatste stookolie kost, vanwege de additieven, een paar cent meer. Kies voor gewone stookolie om geld te besparen.

We raden u echter aan die twee producten en hun eigenschappen te vergelijken. Mazout Ultra wordt ook wel hoogwaardige stookolie genoemd en heeft voordelen die gewone stookolie niet heeft. Ze is beter bestand tegen koude, voorkomt overconsumptie dankzij een betere verbranding en stoot minder CO2 uit in de omgeving. Verder beschermt deze stookolie ook uw verwarmingssysteem. Op lange termijn kan het dus voordeliger zijn om voor hoogwaardige stookolie te kiezen.

Lees ook:

Schommelende prijzen voor een stookoliebestelling

Stookolie bestellen: wat is het beste moment?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y