Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe krijg ik een voordelige mazoutbestelling?

21 augustus 2023
De stookolietank vullen neemt voor veel gezinnen een grote hap uit het budget. In dit artikel geven we u tips voor een voordelige mazoutbestelling.
Hoe krijg ik een voordelige mazoutbestelling?

De mazoutprijs blijft nooit erg lang stabiel. Van de ene maand op de andere, of zelfs van de ene week op de andere, kan de eindfactuur van uw mazoutleverancier sterk verschillen. Veel gezinnen vragen zich dan ook af hoe ze hun mazoutbestelling tegen de best mogelijke prijs kunnen plaatsen. We geven u graag enkele tips om u op weg te helpen.

Volg de evolutie van de mazoutprijs

Waakzaamheid is geboden als u uw mazoutbestelling tegen de meest voordelige prijs wilt plaatsen. Het is namelijk zo dat de mazoutprijs zeer regelmatig schommelt, zowel naar boven als naar beneden. Als u de evolutie van de mazoutprijs regelmatig volgt, kunt u op basis van het huidige tarief anticiperen op uw levering en het beste moment kiezen om contact op te nemen met uw leverancier.

De mazoutprijs is al vele maanden lang een echte rollercoaster. Om uw brandstof tegen de meest voordelige prijs te bestellen, raden we u eerst en vooral aan om naar de prijs en zijn recente evolutie te kijken. Een voorbeeld? Op 17 augustus was de officiële mazoutprijs vastgelegd op 0,9964 euro voor een bestelling van 2.000 liter. Een maand eerder betaalde u slechts 0,86130 euro per liter. Als u uw mazoutbestelling in juli had geplaatst, had u in totaal 270,2 euro kunnen besparen op een bestelling van 2.000 liter brandstof. Een mooi verschil als u het ons vraagt.

Uw mazoutverbruik bijhouden

Het beste tarief krijgen betekent ook onverwachte kosten vermijden. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het belangrijk om uw mazoutverbruik bij te houden. Het is een van de enige manieren om te voorkomen dat u zonder brandstof komt te zitten, een situatie die verschillende gevolgen kan hebben. Ten eerste zou u in dat geval verplicht zijn om onmiddellijk mazout te bestellen, ongeacht de geldende prijs. Vervolgens kunt u niet anders dan een verwarmingstechnicus inschakelen om te controleren of uw systeem niet is beschadigd. Aan het einde van de rit maakt u kosten die vermeden hadden kunnen worden door het niveau van uw tank goed in de gaten te houden. En dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat u voor spoedleveringen vaak een toeslag moet betalen als uw brandstof binnen 24 uur moet worden bezorgd. Houd er ook rekening mee dat u, afhankelijk van de tijd van het jaar, mogelijk een paar dagen moet wachten. Mazoutleveranciers hebben het op sommige momenten namelijk drukker dan op andere, en dan vooral in de winter.

Een andere tip om te voorkomen dat u zonder brandstof komt te zitten, is gebruik te maken van een automatische mazoutlevering, een service die door sommige leveranciers aangeboden wordt. Op basis van uw jaarlijkse verbruik, de weersomstandigheden en de capaciteit van uw tank kiezen ze het beste moment om te leveren.

Mazout Ultra bestellen

Het lijkt misschien paradoxaal, maar als u kiest voor hoogwaardige, en iets duurdere, mazout kunt u op de langere termijn geld besparen.

Dankzij de verschillende additieven in deze brandstof kunt u namelijk een hoger rendement uit uw installatie halen en uw eindverbruik verlagen. Kiest u voor Mazout Ultra, dan hoeft u dus minder vaak te bestellen.

De mazoutprijzen vergelijken

In België stelt de Federale Overheidsdienst Economie elke dag een maximumprijs vast voor mazout, een prijs die voordeliger is vanaf 2.000 liter. De mazoutleveranciers kunnen hun producten echter tegen een lager tarief verkopen. Daarom is het aangewezen om de prijzen van verschillende leveranciers uit uw regio te vergelijken. Alle leveranciers van Mazoutonline bieden u steeds de meest voordelige prijs. Daarnaast staan ze klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een kwalitatieve dienstverlening te garanderen. U kunt ook snel de tarieven controleren met onze vergelijkingstool.

Kies de betalingswijze die bij u past

Bij de meeste leveranciers kunt u uw mazoutbestelling in termijnen betalen. Dat kan voordelig zijn als u wilt voorkomen dat u in één keer te veel uitgeeft. Via het budgetplan kunt u maandelijks een vast bedrag betalen. Uw maandelijkse betaling wordt bepaald door een schatting van uw jaarlijkse mazoutverbruik en is gebaseerd op de marktprijzen op het moment dat uw plan wordt opgesteld. Ieder jaar zal het bedrag dan opnieuw worden berekend, afhankelijk van uw werkelijk verbruik en de evolutie van de mazoutprijs op de markt.

Lees ook:

Minder mazout verbruiken is altijd goedkoper.

Controleer het niveau in uw tank voordat u stookolie bestelt

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.