Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Het nut van groepsaankopen voor mazout?

06 mei 2022
Hebt u al eens gedacht aan een groepsaankoop om mazout te bestellen? Een groepsaankoop heeft namelijk heel wat voordelen... maar toch ook enkele nadelen.
Het nut van groepsaankopen voor mazout?

De laatste jaren is het aantal groepsaankopen om mazout te bestellen sterk gestegen. Maar is een groepsaankoop voor mazout echt de moeite waard?

Wat is een groepsaankoop voor mazout?


Het principe van een groepsaankoop van mazout is eenvoudig. Verschillende consumenten kopen samen mazout om zo grotere hoeveelheden te bestellen en een voordeligere prijs bij de leverancier te krijgen.

De belangrijkste voorwaarde voor de leverancier om een dergelijke formule te aanvaarden is dat de verschillende consumenten zeer dicht bij elkaar wonen.

Betere prijzen door een groepsaankoop van mazout?

Groepsaankopen voor mazout zijn vooral in het leven geroepen om de consument te laten profiteren van een betere prijs per liter voor zijn mazout.

Die prijzen zijn echter niet gegarandeerd. Indien een van de deelnemers zich terugtrekt, kan de leverancier de overeengekomen prijs inderdaad naar boven bijstellen. Bovendien dient u te letten op de kwaliteit van de mazout die via de groepsaankoop wordt geleverd: als de stookolie van mindere kwaliteit is, kan ze uw installatie verstoppen en leiden tot schade die u uiteindelijk veel meer zal kosten dan de kleine besparing op het aankoopbedrag.

De dienstverlening bij groepsaankopen voor mazout

Om deel te nemen aan een groepsaankoop van mazout dient u misschien te vertrouwen op een leverancier die u niet kent. U hebt dan ook geen enkele zekerheid over de kwaliteit van de geleverde mazout. Daarnaast zal de leverancier de specifieke eigenschappen van uw installatie niet kennen.

Het gebrek aan flexibiliteit is een ander nadeel van groepsaankopen om mazout te bestellen. De datum van de leverronde wordt vaak alleen door de leverancier gekozen. U hebt dan ook geen inspraak in de dag en het uur waarop uw mazout geleverd wordt. Alles hangt ook af van het aantal consumenten dat heeft ingetekend voor de groepsaankoop en de tijd die aan de levering bij elk van hen wordt besteed.

Maak uw eigen groepsaankoop om mazout te bestellen

In plaats van te werken met de hierboven vermelde groepsaankopen, die enkele onzekerheden met zich meebrengen, raden we u aan rechtstreeks bij Mazoutonline te bestellen, door uw mazoutbestelling bijvoorbeeld te groeperen met die van uw buurman.

U krijgt niet alleen de beste prijs maar profiteert ook van de kwaliteitsvolle service van de leveranciers op het platform Mazoutonline.

Goed om te weten

De mazoutprijzen op Mazoutonline zijn altijd voordelig. We informeren u ook regelmatig over het verloop van de mazoutprijs, zodat u op het juiste moment kunt bestellen. Aarzel dan ook niet om deze handige tool te gebruiken!

Lees ook:

Hoe kiest u een mazoutleverancier in België?

Hoe wordt de prijs van uw mazoutbestelling bepaald?

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.