Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

Gasolie Extra, ideaal voor agrarische activiteiten

04 juli 2018
Gasolie Extra wordt vooral gebruikt als brandstof voor mobiele tuigen die niet op de weg komen en speelt meer bepaald in op de noden van de landbouwers.
gasolie Extra

De grote landbouwbeurs van Libramont, hoogdagen voor wie in de landbouw actief is, nadert met rasse schreden. Een ideaal moment dus om even in te zoomen op gasolie Extra.

Gasolie Extra, wat is dat precies en waarvoor dient dat?

Zoals gewone huisbrandolie of mazout met hoog rendement, is gasolie Extra een derivaat van petroleum dat op de Belgische markt wordt aangeboden.

Hoewel gasolie Extra (ook mazout Extra genoemd) kan worden gebruikt als verwarmingsenergie, wordt gasolie Extra vooral ingezet voor andere toepassingen, meer bepaald als motorbrandstof. Hij is bijzonder aangewezen voor het aandrijven van verschillende soorten mobiele tuigen die niet voor het wegverkeer zijn bedoeld:

  • tractoren;
  • zelfrijdende landbouwmachines, zoals maaiers, dorsers, inkuilmachines;
  • tuigen voor de bosbouw;
  • werfmachines en tuigen voor openbare werken;
  • stationaire motoren enz.

Waarom gasolie Extra gebruiken voor landbouwmachines?

Gasolie Extra biedt heel wat voordelen voor toepassingen in de landbouw.

Deze brandstof onderscheidt zich van huisbrandolie door het geringe zwavelgehalte (maximum 0,001 % vergeleken met 0,005 %), waardoor ze nog milieuvriendelijker is. Bij de verbranding van mazout Extra wordt de uitstoot van zwaveldioxide (SO2) in de atmosfeer met 75 % ingedijkt.

Los van het ecologische aspect, is het zeer lage zwavelgehalte goed nieuws voor de katalysatoren en de deeltjesfilters van de landbouwmachines. Bovendien worden de motoren gesmeerd door de biobrandstoffen waarmee gasolie Extra is verrijkt, waardoor die motoren langer meegaan.

Tot slot heeft gasolie Extra een hoger ketaangehalte dan gewone huisbrandolie en een laag asgehalte, wat bijdraagt aan een betere verbranding in de motoren van landbouwwerktuigen en aan een betere prestatie ervan.

Door mazout Extra te gebruiken, draagt u dus zorg voor de motoren van al uw landbouwmachines en tractoren en weet u dat u dag na dag in de beste omstandigheden het land kunt bewerken.

Is gasolie Extra ook geschikt als brandstof voor mijn automotor?

Men zou kunnen bezwijken voor de verleiding om gasolie Extra in de auto te doen, omdat de brandstof goedkoper is dan diesel of benzine. Toch is dat strikt verboden. De risico’s voor de motor zijn dan wel gering, aangezien het om fiscale fraude gaat, zijn de boeten niet min. Om het verschil te maken met huisbrandolie, kreeg gasolie Extra een rode kleur. Voor de douane is het dus kinderspel om te weten door welke brandstof uw wagen wordt aangedreven.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen