Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De zomer zit er bijna op: al aan uw stookoliebestelling gedacht?

19 augustus 2020
Het einde van de zomer komt met rasse schreden dichterbij. Vergeet niet om tijdig uw stookolie te bestellen om het volgende verwarmingsseizoen zo goed mogelijk voor te bereiden.
De zomer zit er bijna op

Het einde van de zomervakantie staat voor de deur en het 'normale' leven zou stilletjes aan terug moeten komen. Binnenkort kruipen de kinderen opnieuw achter de schoolbanken en gaan hun ouders terug aan de slag.

Na een bijzonder warme en zonnige zomer zal de maand september, naar alle waarschijnlijkheid, minder warm worden. Bereid u zo goed mogelijk voor op die periode en denk eraan om uw stookolie te bestellen.

Stookolie bestellen om de lage temperaturen een stapje voor te zijn

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) verwoordt het als volgt: "September kan als eerste maand van de meteorologische herfst nog voor een mooie nazomer zorgen. Daarnaast zijn er ook jaren dat het gure herfstweer meteen toeslaat".

De normale maandelijkse waarden van de maximumtemperatuur liggen, afhankelijk van de plaats, tussen 16,5 °C en 20 °C, en die voor de minimumtemperatuur liggen tussen 6,5 °C en 11 °C. Hoewel we nog enkele dagen met temperaturen boven 30 °C kunnen hebben, komt het ook voor dat de temperaturen met het vriespunt flirten. Op een en dezelfde dag kunnen de temperaturen ook flink schommelen. In de maand september moeten heel wat gezinnen in België dus hun verwarming terug aanzetten.

Stookolie bestellen aan het einde van de zomer: heel wat voordelen

Een lege tank vermijden

Nu het verwarmingsseizoen voor de deur staat, is het belangrijk dat u het resterende stookolieniveau in uw tank controleert. Als dat niveau laag is, raden we u aan om zo snel mogelijk een bestelling te plaatsen. Op die manier vermijdt u dat uw tank leeg is als u uw verwarming terug moet aanzetten.

Profiteer van een uitstekende service

Als u uw stookolie aan het einde van de maand augustus bestelt, profiteert u van een uitstekende service van uw leverancier. Wanneer de herfst terug in het land is, staat de telefoon vaak roodgloeiend bij de stookolieleveranciers. Het kan dan langer duren voordat u uw stookoliebestelling ontvangt en de levertijden zijn minder flexibel.

Profiteer van een aantrekkelijk tarief

Het is eveneens goed voor uw portemonnee om uw stookolie aan het einde van de zomer te bestellen. Gezien de huidige en bijzonder onzekere tijden waarin we leven, is het moeilijk te voorspellen hoe de stookolieprijs in de komende weken en maanden gaat evolueren.

Momenteel betaalt u ongeveer 45 cent per liter voor een bestelling van minstens 2000 liter. Dat is nog steeds een erg interessant tarief. Ter vergelijking, afgelopen jaar schommelde de prijs rond 65 cent per liter en twee jaar geleden was dat zelfs 70 cent per liter. Als u vandaag beslist om 2000 liter stookolie te bestellen, betaalt u 400 euro minder dan afgelopen jaar en 500 euro minder dan twee jaar geleden.

Lees ook:

Onze tips voor een vlekkeloze stookoliebestelling

Mazout kopen: waarom kiezen voor Mazoutonline?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.