Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De goedkoopste stookolie is niet noodzakelijk voordelig

16 oktober 2023
De goedkoopste stookolie is niet noodzakelijk de voordeligste. In dit artikel vertellen we u waarom.
De goedkoopste stookolie is niet noodzakelijk voordelig

Het spreekt voor zich dat u wilt besparen wanneer u uw stookolietank laat vullen. Dergelijke operatie neemt namelijk een flinke hap uit uw budget. Toch raden we u aan om waakzaam te zijn als u van plan bent om goedkopere stookolie te bestellen. Die stookolie kan namelijk leiden tot een aantal problemen die u verplichten om een verwarmingstechnicus in te schakelen. En zijn rekening kan hoger uitvallen dan de aanvankelijke besparingen. We leggen u uit waarom!

Wat zijn de risico's met stookolie van slechte kwaliteit?

Kiest u voor stookolie die minder kost dan de prijs die door de FOD Economie is vastgelegd, dan hebt u mogelijk te maken met een product van inferieure kwaliteit. Het kan in dat geval gaan om een product dat niet voldoet aan de geldende normen of dat niet de benodigde additieven, werkzame bestanddelen of smeermiddelen bevat. Mogelijke gevolgen:

  • verstopping van de filter;
  • beschadiging van de brander;
  • blokkering van de pomp.

In een dergelijk geval kan uw installatie in de veiligheidsmodus gaan en hebt u geen andere keuze dan een verwarmingstechnicus in te schakelen. Hij zal de verschillende reparaties uitvoeren en, indien nodig, de beschadigde onderdelen vervangen. Aan het einde van de rit betaalt u dan een bedrag dat veel hoger is dan het bedrag dat u op het moment van uw aankoop hebt bespaard.

Hoe kunt u stookolie van slechte kwaliteit herkennen?

Zonder een analyse van het product is het moeilijk te zien of het product in kwestie van goede kwaliteit is of niet. Er zijn echter een aantal tekenen aan de wand. Eén daarvan is de geur. Heeft het product een indringende geur, dan mag u zich gerust vragen stellen over de kwaliteit ervan. De kleur van slechte stookolie zal ook donkerder zijn dan bij een brandstof van goede kwaliteit.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van de ontvangen stookolie, kunt u een staal nemen en dat naar een gespecialiseerd laboratorium sturen. Die methode is echter vaak tijdrovend en duur.

Wat is een stookolie van goede kwaliteit?

Stookolie van goede kwaliteit voldoet aan strenge normen. Bij Mazoutonline controleren we onze producten meerdere keren om er zeker van te zijn dat ze aan verschillende eisen voldoen. Een kwaliteitsproduct bevat ook een aantal additieven:

  • antivries;
  • geurwerende additieven;
  • oxidatiewerende additieven;
  • corrosiewerende additieven;
  • bacteriewerende additieven;
  • additieven voor een betere verbranding.

Samen garanderen die additieven u een betere verbranding. Op die manier kunt u echt op uw stookoliekosten besparen. Het risico op storingen neemt ook af doordat hoogwaardige stookolie uw installatie beschermt.

Steeds stookolie van hoge kwaliteit

Mazoutonline verzekert u dat er enkel maar met stookolie van goede kwaliteit wordt gewerkt. We doen er alles aan om u te voorzien van een product dat een aantal additieven bevat. Bovendien is de aangeboden prijs steeds de laagste in uw regio. Met onze prijsvergelijkingstool kunt u dat makkelijk controleren.

Onze leveranciers staan overigens steeds voor u klaar als u vragen hebt over de aangeboden producten of de kwaliteit ervan. Ze zullen met plezier al uw vragen beantwoorden. Alles is dus voorhanden om kwaliteitsvolle mazout te bestellen, en dat tegen de laagste prijs in uw regio.

Lees ook:

Goedkoopste stookolie? Trap niet in de val!

Onze tips om de juiste mazoutleverancier te kiezen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y