Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Welke voorspellingen voor de stookolieprijs?

04 september 2017
Deze week gaat de stookolieprijs weer bergop. Om uw tank te vullen op het uitgekiende moment, is het raadzaam de evolutie en de voorspellingen voor de stookolieprijs op te volgen.
prix

Twee weken was het windstil in de hoek van de stookolieprijzen in België. Maar op 5 september ging de stookolieprijs opnieuw de hoogte in. Hij bedraagt nu 0,5554 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter. Voor een bestelling van een kleinere hoeveelheid staat de officiële stookolieprijs op 0,5823 euro per liter. Dat betekent dat de consument voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter 51,60 euro meer betaalt dan verleden week.

Om te bestellen op het juiste moment, doet u er goed aan de voorspellingen voor de stookolieprijs op te volgen.

Om uw stookolie nog goedkoper aan te kopen, vergelijkt u best ook even de prijzen die worden aangeboden door de verschillende leveranciers die stookolie verdelen in uw streek. Mazoutonline biedt u immers de mogelijkheid om hun aanbiedingen in enkele kliks te vergelijken, gewoon aan de hand van uw postcode en van het aantal liter dat u wenst te bestellen. U zult meteen ook merken dat de meeste stookolieleveranciers een tarief voorstellen dat lager ligt dan de door de Belgische Staat vastgelegde prijs. Bijvoorbeeld: een klant die vandaag dinsdag via Mazoutonline bestelt, zal per liter stookolie gemiddeld 0,0048 euro minder betalen dat het officiële tarief.

Wilt u profiteren van de beste prijzen, dan loont het ook om even vooruit te blikken en regelmatig de evolutie en de voorspellingen voor stookolieprijs op te volgen. Elke week geeft Mazoutonline u achtergrondinformatie om de markttrends te ontcijferen.

Hoe worden er voorspellingen gemaakt voor de stookolieprijs?

De stookolieprijs evolueert in hoofdzaak volgens de waardebepaling van de ruwe olie op de internationale markten. In die context zijn voorspellingen voor de stookolieprijs bijzonder lastig omdat de huidige petroleummarkt volatiel is. Wetende dat de stookolieprijs doorgaans met enkele dagen of wegen vertraging meedeint op de golven van de prijs voor aardolie, kan men natuurlijk altijd speculeren op de evolutie ervan.

Verleden week werd de Amerikaanse aardolieproductie zwaar verstoord door de orkaan Harvey. Heel wat aardoliegroepen waren genoodzaakt de activiteit van hun raffinaderijen op te schorten en hun platforms in de golf van Mexico te ontruimen. Op die manier is bijna een kwart van de raffinagecapaciteit van het land tot stilstand gekomen. Daardoor heeft de Amerikaanse regering haar reserves moeten aanspreken, en dat voor de eerste keer in vijf jaar tijd. Dat heeft ook gewogen op de prijs voor het zwarte goud, vooral op die van de Amerikaanse lichte ruwe olie. Die olie werd verleden week afgeklopt op 47,29 dollar per vat, terwijl de Brent nog voor 52,75 dollar werd verhandeld. Een dergelijk groot verschil tussen de twee referentieprijzen voor ruwe olie hebben we de jongste twee jaar niet meer waargenomen. Het is momenteel nog moeilijk in te schatten of deze prijsstijging een impact zal hebben op de stookolieprijs in België.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen