Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is het beste moment om stookolie te bestellen aan de laagste prijs?

Op welke manier kunt u genieten van stookolie aan de laagste prijs? Een glashelder antwoord hierop is niet eenvoudig. Mazoutonline probeert een en ander te verduidelijken.
Evolutie van de mazoutprijs

De prijs voor stookolie verandert continu. Hij kan in enkele maanden tijd gevoelig stijgen … of dalen. Naargelang van de periode waarin u stookolie bestelt, kan het zijn dat u meer of minder moet betalen voor uw verwarmingsbrandstof. Dit jaar bijvoorbeeld is het verschil tussen het moment waarop de prijs voor stookolie het laagst en het hoogst stond, voor een levering van niet minder dan 2.000 liter wel te verstaan, 185 euro! In het licht van dit heuse verschil vertellen we u op welke manier u kunt genieten van stookolie aan de laagste prijs?

Stookolie aan de laagste prijs koopt u niet per definitie in de zomer!

Stellen dat de prijs voor stookolie in bepaalde perioden van het jaar interessanter is, is een redenering die intussen niet langer standhoudt. Men zou kunnen denken dat de prijs in de zomer daalt omdat de vraag dan minder groot is. Dat klopt niet meer. De prijs voor stookolie wordt immers in hoofdzaak bepaald voor de marktprijs van ruwe olie. Die prijs wordt op zijn beurt beïnvloed door een hele waaier van complexe factoren. De seizoensregel in termen van stookolie aan de laagste prijs is dus achterhaald.

Volg de evolutie van de stookolieprijs om te kunnen bestellen op het juiste moment

Om te kunnen genieten van stookolie aan de laagste prijs, is het eerst en vooral raadzaam even de tijd te nemen om de evolutie ervan te observeren en te proberen vooruit te lopen op die prijsvorming aan de hand van een analyse van de schommelingen die de olieprijzen ondergaan. Dit is geen voor de hand liggende oefening, maar zorgt er wel voor dat u een beter inzicht krijgt in de brandstoffenmarkt. En volgens de prijs van het moment kunt u dan beslissen – met kennis van zaken – of u uw bestelling van stookolie vervroegt dan wel vertraagt.

Een bepaalde hoeveelheid bestellen en de prijsaanbiedingen vergelijken om te kunnen genieten van een stookolie aan de laagste prijs

Aangezien stookolie gemakkelijk kan worden opgeslagen, doet u er goed aan minstens 2.000 liter te bestellen als de capaciteit van uw tank dat toelaat ten minste. De officiële prijs voor stookolie in België is immers voordeliger wanneer u bestelt vanaf dezelfde hoeveelheid en zorgt ervoor dat u niet te verwaarlozen besparingen kunt doen.

Parallel hiermee loont het ook om de aanbiedingen te vergelijken van de verschillende stookolieleveranciers. Inderdaad, iedere verdeler is vrij stookolie te verkopen tegen de prijs die hij zelf bepaalt, onder de plafondprijs die de Belgische regering vastlegt. Op Mazoutonline kunt u, in enkele eenvoudige muiskliks, de verdeler vinden die in uw streek de stookolie aan de laagste prijs aanbiedt.

Stookolie tegen de laagste prijs: opgelet voor de kwaliteit

En tot slot, wanneer u op zoek gaat naar stookolie aan de laagste prijs, heb dan ook oog voor de kwaliteit van het product alvorens uw bestelling te plaatsen. Een stookolie van slechte kwaliteit kan immers leiden tot de slechte werking van uw ketel en op die manier grote kosten veroorzaken. Op Mazoutonline krijgt u de garantie dat u altijd stookolie van topkwaliteit koopt, die is vervaardigd volgens de hoogste normen die gelden voor brandstoffen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y