Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Lichte stijging van de mazoutprijs

11 april 2023
De mazoutprijs gaat deze week opnieuw lichtjes de hoogte in. Een terugblik op de laatste dagen!
Lichte stijging van de mazoutprijs

Sinds enkele weken kent de mazoutprijs een grillig verloop, met dalingen én stijgingen. De afgelopen week is de prijs per liter echter vaak boven de 90 cent gebleven.

Een dalende mazoutprijs

Vorige week steeg de mazoutprijs eerst licht om daarna weer te dalen. Op maandag 3 april werd de prijs per liter vastgesteld op 0,8814 euro. Voor een bestelling van 2.000 liter kwam dat dus neer op 1.762,80 euro. Twee dagen later, op 5 april, kostte dezelfde hoeveelheid brandstof in totaal 65 euro meer. De mazoutprijs bedroeg € 0,9139 per liter, wat een totaalbedrag van € 1.827,80 voor uw bestelling betekende.

De volgende dag, donderdag 6 april, had u in totaal 40,20 euro kunnen besparen voor een bestelling van 2.000 liter. De prijs per liter was namelijk gedaald met 2 cent, waardoor uw bestelling u in totaal 1.787,60 euro gekost zou hebben.

Nieuwe stijging van de mazoutprijs

De volgende dagen kroop de mazoutprijs weer boven de grens van 90 cent per liter. Op vrijdag 7 april betaalde u voor een liter mazout een bedrag van 0,9101 euro. Tijdens het paasweekend was de prijs al gestegen tot 0,9177 euro per liter. De prijs voor een mazoutbestelling van 2.000 liter steeg bijgevolg van 1.820,20 euro tot 1.835,40 euro.

Hieruit blijkt opnieuw hoe belangrijk het is om de evolutie van de mazoutprijs regelmatig te volgen. Als u dat doet is de kans groter dat u uw brandstof tegen het goedkoopste tarief in uw regio kunt bestellen.

Wat zijn de voorspellingen voor de mazoutprijs?

De prijs van een vat olie is de eerste factor die de mazoutprijs beïnvloedt. Het zwarte goud is namelijk de grondstof voor mazout. Die olieprijs wordt op zijn beurt dan weer hoofdzakelijk beïnvloed door de wet van vraag en aanbod.

Vorige week hebben de OPEC en een aantal andere producerende landen aangekondigd dat ze hun dagelijkse productie met een miljoen vaten olie per dag zullen verminderen. Het besluit om het wereldwijde aanbod terug te schroeven heeft dus geleid tot een stijgende olieprijs. Een week na de aankondiging, op deze maandag 10 april, sloten de markten echter af met een daling van de olieprijs. Er is echter geen garantie dat die trend zich zal voortzetten.

In de VS overweegt de Fed, de Amerikaanse centrale bank, om de rente verder te verhogen. Die ingreep kan leiden tot een vertraging van de economie in de VS, maar ook in de rest van de wereld. Logischerwijs zou de vraag naar olie dan ook moeten afnemen.

Algemeen genomen zal de stijging van de prijs van een vat aardolie waarschijnlijk gevolgen hebben voor veel landen in de wereld. Een evolutie die zich naar alle waarschijnlijkheid zal uiten in een hogere inflatie en een lagere algemene economische activiteit.

Gegarandeerd de laagste mazoutprijs

Bij Mazoutonline houden we de evolutie van de mazoutprijs nauwlettend in de gaten. Op die manier kunnen we u de voordeligste prijs uit uw regio garanderen. Met onze vergelijkingstool kunt u de prijzen overigens perfect zelf vergelijken en controleren. U hoeft alleen uw postnummer en de gewenste hoeveelheid brandstof in te voeren. Als u tevreden bent met de prijs, kunt u vervolgens uw bestelling online plaatsen. U hoeft dan alleen nog maar te wachten op de komst van de leverancier!

Lees ook:

Goedkope mazout: onze vijf tips

Meer dan een stookolielevering alleen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y