Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoogste officiële mazoutprijs sinds begin dit jaar

15 januari 2024
De officiële mazoutprijs is de afgelopen dagen licht gestegen. De prijs blijft echter lager dan het tarief van een jaar geleden.
Hoogste officiële mazoutprijs sinds begin dit jaar

De officiële mazoutprijs wordt dagelijks bepaald door verschillende externe factoren. Begin dit jaar is de mazoutprijs gestegen. Het goede nieuws is dat de prijs nog steeds lager is dan een jaar geleden.

De officiële mazoutprijs blijft stabiel

Op nieuwjaarsdag werd de prijs per liter vastgelegd op 0,8894 euro. Met een bestelling van 2.000 liter verscheen er op die dag een bedrag van 1.788,80 euro op uw factuur. In de dagen daarna ging de mazoutprijs enkele keren naar boven en beneden.

Het begin van het jaar wordt gekenmerkt door een zekere stabiliteit in de officiële mazoutprijs. Op maandag 15 januari was de literprijs iets hoger dan op nieuwjaarsdag, met name 0,9140 euro per liter. Een bestelling van 2.000 liter kostte u op die dag in totaal 1.828 euro. Vergeleken met het begin van het jaar is dat een verschil van 40 euro voor dezelfde levering.

Een lagere prijs dan vorig jaar

Het goede nieuws is echter dat de huidige mazoutprijs over het algemeen veel lager is dan de prijs die in januari 2023 gehanteerd werd. Een jaar geleden betaalde u iets meer dan één euro per liter mazout. Zo diende u op 1 januari 2023 een bedrag van 2.116,20 euro (1,0581 euro/liter) neer te tellen voor een bestelling van 2.000 liter.

Hoe wordt de officiële mazoutprijs bepaald?

In België wordt de officiële mazoutprijs dagelijks bepaald door de FOD Economie.

De belangrijkste factor bij het vaststellen van de prijs is de waarde van een vat olie op de internationale markten. Andere factoren, zoals de waarde van de Europese valuta ten opzichte van de dollar, kunnen ook een rol spelen bij de officiële mazoutprijs. Die variabelen worden beïnvloed door vele factoren, zoals handels- of geopolitieke spanningen of de dynamiek van de wereldeconomie.

De prijs van een vat olie is de afgelopen maanden sterk geschommeld. Het aanbod is meermaals verminderd als gevolg de beslissingen van de OPEC. De organisatie wil hiermee de tarieven op een bepaald niveau houden.

De laagste prijs op Mazoutonline

Hoewel er dagelijks een officiële mazoutprijs wordt vastgelegd, kunnen leveranciers nog steeds een lager tarief hanteren. Op Mazoutonline kunt u de prijzen van de verschillende leveranciers bij u in de buurt bekijken, zodat u de beste deal kunt kiezen. Het enige wat u moet doen is gebruikmaken van onze vergelijkingstool die de klok rond beschikbaar is.

Lees ook:

Vijf regels voor uw mazoutbestelling

Onze tips om uw mazoutleverancier te kiezen

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y