Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Het mazouttarief daalt opnieuw lichtjes

16 juli 2018
Terwijl het mazouttarief begin juli even de lat van 70 eurocent per liter had doorprikt, is het nu weer onder die grens gedaald.
mazouttarief

In de eerste helft van de maand juli is het mazouttarief bepaald stabiel. Op 3 en 4 juli haalde het officiële tarief nog 0,7150 euro per liter – voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter. Sinds meer dan 10 dagen bedraagt dat tarief nu 0,6946 euro per liter.

Iets minder dan 1.400 euro voor uw mazoutbestelling

Met dit mazouttarief kost een levering van 2.000 liter u vandaag maximum 1.389,20 euro, of 40 euro minder dan twee weken geleden. En vandaag kunt u gebruik maken van een korting van gemiddeld 35 euro bij een aankoop van 2.000 liter als u bestelt via een mazoutleverancier die actief is op Mazoutonline.be.

Als u uw tank moet aanvullen om de hele zomer lang te kunnen genieten van sanitair warm water, is dit dus het goede moment om huisbrandolie te bestellen.

Een hoger mazouttarief dan verleden jaar

Het mazouttarief mag vandaag dan interessanter zijn dan 15 dagen geleden, toch blijft het hoog als we terugblikken op verleden jaar. In dezelfde periode moest een klant voor een levering mazout van 2.000 liter ongeveer 1.020 euro betalen, dus om en bij 370 euro minder dan vandaag. We moeten al terugkeren naar november 2014 om een mazoutprijs te vinden die het peil bereikt van het huidige tarief voor mazout.

Wie vandaag minder wil betalen voor mazout, doet er goed aan om de mazouttarieven te vergelijken die worden toegepast door de verkopers die actief zijn in uw regio. Op die manier kunt u het meest aantrekkelijke aanbod kiezen.

Welke evolutie voor het mazouttarief?

Globaal gezien kunnen we stellen dat het mazouttarief de curve van de olieprijzen volgt. De jongste twee weken gingen de olieprijzen lichtjes op en af, maar zonder reële impact op de mazoutprijs.

Maar op 11 juli kregen de prijzen van het zwarte goud een forse dreun (-7% voor de Brent uit de Noordzee, die een rechtstreekse invloed heeft op het mazouttarief in België). Het zijn de toenemende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten die aan de grondslag hiervan liggen. Ook de aankondiging van Libië, die naar eigen zeggen opnieuw vier van zijn olieterminals heeft geopend, drukt op de olieprijzen. Sindsdien zijn de olieprijzen opnieuw gestegen tegen de achtergrond van de stakingen in de olie-industrie in Noorwegen en in Irak. In deze context is het dus lastig om te voorspellen welke richting de mazoutprijs uitgaat.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y