Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Geen enkele evolutie van de stookolieprijs deze week

24 april 2017
Op maandag noteren we geen evolutie van de stookolieprijs. Hij houdt stand op 0,5991 euro per liter voor een bestelling van 2.000 liter of meer. Maar hoe lang nog?
evolutie van de stookolieprijs

Na drie opeenvolgende prijsstijgingen sinds einde maart, wijst alles erop dat de stookolieprijs in België opnieuw stabiliseert. Er werd deze week inderdaad geen enkele evolutie van de stookolieprijs genoteerd. De prijs blijft hangen op 0,5991 euro/liter voor een bestelling van 2.000 liter of meer en op 0,6260 euro/liter voor een minder omvangrijke stookolielevering.

De evolutie van de stookolieprijs opvolgen om te kunnen bestellen op het juiste moment

De consument die vandaag stookolie bestelt, zal 1.198,20 euro betalen voor een levering van 2.000 liter stookolie. Dat is 293,20 euro meer dan op dezelfde datum een jaar geleden en 96,60 euro meer dan verleden maand.

Staat uw tank binnenkort droog en moet u snel bijbestellen, dan doet u er goed aan de aanbiedingen te vergelijken van de leveranciers uit uw streek om te profiteren van minder dure stookolie. Bepaalde onder hen bieden een prijs aan die lager ligt dan de officiële stookolieprijs. Als u nog wat kunt wachten om uw tank bij te vullen, dan is het raadzaam de evolutie van de stookolieprijs van nabij te volgen. Zo kunt u stookolie bestellen op het moment dat u denkt dat de prijs het meest interessant is.

Een neerwaartse evolutie van de stookolieprijs in de komende weken?

De evolutie van de stookolieprijs is gekoppeld aan de waardebepaling van aardolie op de internationale markten. Momenteel gaan de koersen van het zwarte goud nog altijd gebukt onder het feit dat het aantal olieboringen en de olievoorraden in de Verenigde Staten blijven toenemen. Die evolutie staat haaks op de inspanningen die de OPEC en andere landen, zoals Rusland, doen om hun productie te verminderen met 1,8 miljoen vaten per dag. De beleggers blijven zich dus zorgen maken, ondanks het vooruitzicht dat het akkoord om de productie te bevriezen wel eens met zes maanden zou kunnen worden verlengd.

Sinds 10 april zijn de aardolieprijzen in vrije val. Verleden week vielen ze ten prooi aan de grootste weekdaling in een maand tijd. De Brent werd afgeklopt op 52 dollar per vat, waardoor men zou kunnen stellen dat de eerstvolgende evolutie van de stookolieprijs neerwaarts zal zijn.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y