Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

Neerwaartse evolutie van de stookolieprijzen in België

De hele maand januari hebben de stookolieprijzen haast geen vin verroerd. Vandaag, 6 februari, gaan ze weer lichtjes bergaf. Een uitgekiend moment om stookolie in te slaan.
Evolutie van de stookolieprijzen in België

De prijzen waren sinds 6 januari onveranderlijk gebleven. Zelden hebben de stookolieprijzen in België een dergelijk periode van stabiliteit gekend. Maar op dinsdag 6 februari zit er een knik in de curve. De officiële stookolieprijzen per liter bedragen nu 0,6182 euro voor een bestelling van minstens 2.000 liter en 0,6454 euro voor een kleinere hoeveelheid.

Vergelijk online om uw stookolie tegen een gunstiger prijs in te kopen

Profiteer nu meteen van deze dalende evolutie van de stookolieprijzen. Dit is hét moment om aan te kopen: bij een bestelling van 2.000 liter kunt u dankzij de prijsverlaging een besparing doen van 33,4 euro ten opzichte van verleden week.

De officiële prijs voor stookolie is het maximumtarief dat de verdelers u mogen aanrekenen. Met Mazoutonline kunt u de stookolieprijzen vergelijken die worden voor voorgesteld door de verdelers in uw buurt. Op die manier bent u zeker dat u stookolie kunt bestellen tegen de beste prijs, terwijl u ook geniet van een kwaliteitsvolle dienstverlening.

Oorzaken en perspectieven van de evolutie van de stookolieprijzen

Wat mogen we de komende weken verwachten na die zeldzame periode van stabiele prijsvorming en in het licht van de nieuwe neerwaartse evolutie van de stookolieprijzen? Zoals u weet is de evolutie van de stookolieprijzen gekoppeld aan die van de olieprijzen, en meer bepaald aan de prijs voor een vat Brent uit de Noordzee.

Terwijl de prijs voor een vat tijdens de hele maand januari nog flirtte met de kaap van 70$, gleed die prijs einde verleden week af naar 68$. Deze daling is hoogst verrassend in het licht van het akkoord van de OPEC-leden om de bevriezing van de aardolieproductie opnieuw te verlengen. De prijsdaling heeft echter te maken met een duurdere dollar en met een stijging van de olieproductie in de Verenigde Staten, die is ingegeven door een betere valorisatie van de oliegrondstof.

De olieprijzen staan onder druk, zoveel is zeker. Toch is het moeilijk in te schatten hoe de koersen op de korte termijn zullen evolueren. De recente daling van de prijs per vat heeft dus geleid tot een neerwaartse evolutie van de stookolieprijzen. Toch kunnen we niet spreken van een duurzame trend. Dit is dus een mooi moment om online stookolie aan te kopen.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen