Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Er blijkt op de mazoutprijzen geen rem te staan

23 mei 2018
Niets blijkt de mazoutprijzen nog te kunnen stoppen. Deze week beuken ze doorheen de lat van 72 cent per liter.
mazoutprijzen

Terwijl er in België voor deze week zomerse temperaturen worden voorspeld, blijven de mazoutprijzen verder klimmen. Ze bedragen momenteel 0,7529 euro per liter voor een levering van minder dan 2.000 liter en 0,7255 euro per liter voor een bestelling mazout van een grotere hoeveelheid.

De mazoutprijzen op hun hoogste peil sinds 2014

Sinds 21 maart blijven de mazoutprijzen hand over hand stijgen. Deze week zijn we aan de zevende opeenvolgende prijsstijging toe.

In iets minder dan twee maanden is de prijs voor mazout in België met bijna 22 % gestegen. Dat betekent concreet dat de consument die vandaag mazout moet inslaan voor een levering van 2.000 liter vandaag 260 euro meer betaalt dan medio maart en 50 euro meer dan verleden week.

Minder hoge mazoutprijzen op Mazoutonline

Terwijl de mazoutprijzen hun klim voortzetten, bestaat er toch een mogelijkheid om een voordeliger tarief te betalen als men de offertes vergelijkt van de aanbiedingen van de verschillende verdelers die actief zijn in uw regio.

Bepaalde mazoutleveranciers stellen immers een prijs voor die minder hoog is dan de officiële prijs die de Belgische Staat vastlegt. Daarmee kunt u de impact van de stijgende mazoutprijs op uw budget een beetje indijken.

De vrees rond de bevoorrading van aardolie vuurt de mazoutprijzen aan

De mazoutprijzen waartegen we momenteel aankijken, worden in grote mate verklaard door de evolutie van de ruwe olieprijzen die deze week opnieuw hoger zijn geklommen. Een vat Brentolie uit de Noordzee ging gezwind boven de lat van 80 dollar, een peil dat we sinds november 2014 niet meer hebben geregistreerd.

De aankondiging van de OPEC dat de oliemarkt zich in grote mate opnieuw herstelt, mede dankzij akkoord inzake de bevriezing van de productie, heeft ertoe bijgedragen dat de prijzen worden aangewakkerd.

De beleggers vrezen ook dat de Iraanse uitvoer zal krimpen als gevolg van de economische sancties die de Verenigde Staten hebben genomen ten aanzien van dit belangrijke olieproducerende land, de derde grootste olieproducent van de OPEC.

Tot slot worden de olieprijzen ook in de hoogte gejaagde door de snelle daling van de productie van ruwe olie in Venezuela. De herverkiezing, verleden zondag, van de socialist Nicolas Maduro aan het hoofd van het land, zou de aanzet kunnen vormen voor nieuwe Amerikaanse sancties en de olieproductie van het land verder afstraffen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y