Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Elke week de mazoutprijzen vergelijken met Mazoutonline

23 januari 2017
Elke maandag kunt u dankzij Mazoutonline de mazoutprijzen vergelijken en de prijsevolutie analyseren.
Evolutie stookolieprijzen

Na een prijsstijging in november en december, ziet het eruit dat de mazoutprijzen zich na de jaarwissel stabiliseren. Net zoals verleden week, bedraagt de prijs vandaag 0,5853 euro per liter voor een mazoutaankoop van 2.000 liter of meer.

Met die prijszetting betaalt consument voor zijn bestelling nu ongeveer 440 euro meer dan een jaar gelegen. Maar de mazoutprijzen vergelijken met 2016 is niet bepaald representatief. Op 23 januari 2016 was de mazoutprijs immers gedaald naar een historisch laag dieptepunt, nl. 0,3638 euro per liter. Een laagterecord dat we in 12 jaar niet meer hadden meegemaakt!

De mazoutprijzen vergelijken om goedkoper te bestellen

Om goedkoper mazout te kunnen kopen biedt Mazoutonline de mogelijkheid om de mazoutprijzen te vergelijken tussen verschillende leveranciers uit uw streek. Elke mazoutleverancier is immers vrij een tarief te hanteren dat lager is dan de officiële prijs. Die officiële prijs is een maximumprijs die de FO Economie vastlegt.

En alvorens uw keuze te maken, doet u er ook goed aan de kwaliteit van de geboden dienstverlening tegen het licht te houden. Die extra diensten kunnen een lichtjes hogere prijs verklaren. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bestelservice 24/7, of een levering op afspraak, of een binnen 48 uur.

De mazoutprijzen vergelijken en de evolutie ervan opvolgen

Voor u de geldende mazoutprijzen vergelijkt, kan het ook nuttig zijn om de evolutie van de mazoutprijzen en van de aardolieprijzen heel aandachtig te volgen, om zo op het juiste moment te kunnen bestellen.


Deze week aarzelen de prijzen voor ruwe olie. De dalende dollar ondersteunt de prijzen, maar de stijging van het aantal aangeboorde olieputten in de Verenigde staten is dan weer een domper op de vreugde van de investeerders. Zij vrezen immers dat een toename van de Amerikaanse productie geen goed nieuws is voor de inspanningen die de OPEC-landen hebben overeengekomen.

De landen van het kartel zijn in januari begonnen met de bevriezing van hun productie, om zo het aanbod van ruwe olie te verminderen en de overmatige olievoorraden te doen slinken. Toch moest de prijs voor een vat Brent ongeveer 5% prijsgeven sinds de jaarwissel, terwijl diezelfde prijs in 2016 met 50% was gestegen. Mazoutonline maakt graag een afspraak met u volgende week om te zien of deze prijsdaling al dan niet een uitwerking heeft op de mazoutprijs.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y