Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs op het hoogste peil van het jaar 2016

12 december 2016
De stookolieprijs bedraagt vandaag maandag 0,5747 euro/liter, en dat is voor de consument meteen de hoogste prijs dit jaar in België.
Stookolieprijzen

Na 14 dagen stagnatie volgt de stookolieprijs dan toch de curve van de aardolieprijs, die op 28 november aan een forse klim is begonnen. Deze week steeg de officiële stookolieprijs met om en bij drie cent. Hij bedraagt nu 0,5747 euro/liter voor een stookolielevering van minstens 2.000 liters.

De duurste stookolie in een jaar tijd

Voor de consumenten van stookolie zal 2016 met zijn hoogte- en laagterecords zeker in het geheugen blijven hangen. Terwijl de prijs in januari nog wegzakte naar 0,3638 euro/liter, blijkt de stookolieprijs zich sinds de maand oktober opnieuw te handhaven boven 50 cent. Op woensdag 7 december bereikte de stookolieprijs zijn hoogste niveau van dit jaar.

Een bestelling van 2.000 liter kost vandaag 1.149,40 euro. Vergeleken met een jaar geleden, betaalt de klant dus 265,40 euro meer bij de aankoop van stookolie. Toch mogen de leveranciers op Mazoutonline lagere prijzen aanbieden dan die officiële prijs. Denk eraan hun voorstellen te vergelijken om stookolie te kunnen bestellen tegen de beste prijs, het hele jaar door.

Een hogere stookolieprijs in België onder impuls van het akkoord van de OPEC

Hoewel de stookolieprijs vandaag maandag in de lift zit, blijft hij nog altijd relatief interessant als we terugblikken op de prijzen die de voorbije vijf jaar golden. Zeker als we weten dat de kans bestaat dat die prijs binnenkort verder stijgt.

Het is inderdaad zo dat de stookolieprijs wordt aangezwengeld door de aardolieprijzen, die de jongste weken een hoge vlucht hebben genomen. Het akkoord van de OPEC over de bevriezing van de productie, dat op 30 november werd bereikt in Wenen, heeft bijgedragen aan een flukse stijging van de prijs voor een vat Brent, die nu rond 54 dollar schommelt.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y