Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs: naar een duurzame stabilisatie?

16 februari 2016
Dit is het moment om te bestellen. Terwijl de stookolieprijs zich lijkt te stabiliseren, is de prijs voor een vat Brentolie de jongste dagen lichtjes gestegen.
Mazoutprijs naar duurzame stabiliteit

Sinds het begin van de maand februari ziet het er naar uit dat de prijs van verwarmingsstookolie zich stabiliseert. Maar sinds vrijdag wijst alles erop dat de prijs voor een vat Brentolie weer lichtjes klimt. Dit is dus het uitgekiende moment om verwarmingsstookolie te bestellen en te profiteren van de huidige bodemprijzen.

De prijs voor een vat Brentolie is zeer lichtjes gestegen

Verleden week, op 11 februari, is de prijs voor een vat Brentolie opnieuw gedaald naar 31,09 $. Sindsdien probeert de curve weer te stijgen. Op 12 februari klom de prijs naar 32,89 $. Die stijging hield tijdens het weekend aan en de prijs werd op maandagavond 15 februari afgeklokt op 33,50 $. Dit is een lichte stijging vergeleken met de vrije val waaraan de olieprijs al een jaar onderhevig is. Vraag is of die lichte prijsstijging zich de komende dagen zal handhaven en of zij een impact kan hebben op de prijs van stookolie.

Stookolieprijs: er liggen grote besparingen voor het grijpen

Hoe dan ook is de prijs voor verwarmingsstookolie gedaald naar een zelden gezien laag pijl.

Verleden jaar met Valentijn moesten verliefde zielen nog 0,6185 euro neertellen voor een liter stookolie (bij een bestelling van meer dan 2000 liter). Een jaar later profiteren ze van stookolie voor 0,3857 euro per liter. Bij een bestelling van 2000 liter betekent dat dus een besparing van 465,6 euro.

Vergeleken met de toestand van een maand geleden, blijft de prijs stabiel.

Op de lange termijn is er geen significante prijsstijging voor stookolie in het verschiet

Als we even verder in de tijd kijken, wijst de strategie van de OPEC-landen (de Organisatie van Olie-exporterende Landen), waarbij ze de markt overspoelen met olie, niet op een significante prijsstijging. Dit ondanks de poging tot onderhandeling van een akkoord tussen verschillende olieproducerende landen om de markt te stabiliseren, volgens de recente mediaberichten van maandag.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y