Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De officiële mazoutprijs daalt.

11 juli 2016
Halfweg verleden week moest de officiële mazoutprijs meer dan één cent per liter prijsgeven.
De prijs voor huisbrandolie is Brexitbestendig

De officiële mazoutprijs maakt een mooie duik. Na een zucht van een prijsstijging, begon de mazoutprijs halfweg verleden week opmerkelijk te struikelen. Voor een bestelling mazout van meer dan 2.000 liter betaalt de consument nu 0,5102 €, vergeleken met nog 0,5226 € op maandag 4 juli.

De officiële mazoutprijs staat op 1.020,40 euro voor 2.000 liter

De consument die op 4 juli mazout bestelde, moest voor 2.000 liter 1.045,2 euro neertellen. Een klant die vandaag 2.000 liter bestelt, betaalt 1.020,40 euro, wat neerkomt op een besparing van net geen 25 euro.

We moeten er wel op wijzen dat de meegedeelde bedragen overeenstemmen met de officiële mazoutprijs. Dat is de maximale prijs waartegen leveranciers mazout op de markt mogen brengen.

Inkopen tegen een lagere prijs dan de officiële mazoutprijs

Leveranciers in uw streek mogen hun mazout goedkoper aanbieden dan de officiële prijs. Om mazout te bestellen tegen de beste prijs is het dus raadzaam de mazoutprijzen te vergelijken die worden voorgesteld door de verschillende leveranciers die in uw streek actief zijn. Het volstaat uw postnummer en de gewenste hoeveelheid mazout in te vullen in het gele kader dat u op deze pagina vindt.

Bestellen wanneer de officiële mazoutprijs op zijn laagste peil staat

Mazout kopen tegen de beste prijs betekent dat u mazout bestelt op het juiste moment, dus wanneer de officiële mazoutprijs op zijn laagste peil staat. Daarom is het interessant om regelmatig de evolutie van de mazoutprijs op te volgen.

De grootste daling van de aardolieprijs in één week tijd sinds januari

De stijgende en dalende bewegingen worden vooral aangestuurd door de evoluties op de internationale markten, en meer bepaald door de schommelingen van de prijs voor een vat aardolie en door de waarde van de euro ten opzichte van de dollar. In dit opzicht moeten we vaststellen dat de olieprijs verleden week een forse deuk heeft gekregen. De prijs voor een vat Brent moest 7,4% inleveren, meteen de grootste daling in één week tijd sinds de maand januari. Vermoed wordt dat deze daling seizoensgebonden is, omdat de vraag naar ruwe olie in de zomer doorgaans minder groot is. Anderzijds heerst er nog altijd onzekerheid omtrent de overproductie en de aanzienlijke olievoorraden.

Nu is het even wachten of deze prijsdaling de komende dagen een effect zal hebben op de officiële mazoutprijs.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y