Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

De mazoutprijzen in België op hun hoogste peil

Deze week schoten de mazoutprijzen in België flink de hoogte in. Ze staan nu op het niveau van de tarieven van april, het hoogste peil van dit jaar.
Mazoutprijs Belgie

Na een periode van stabiele prijsvorming van 19 dagen, zijn de mazoutprijzen in België op dinsdag 31 oktober de hoogte in gejaagd. De prijs bedraagt nu 0,5991 euro per liter voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter en 0,6263 euro per liter voor een geringere mazoutaankoop.

+ 4% voor de mazoutprijzen in België deze week

De nieuwe mazoutprijzen in België zijn meteen de hoogste prijzen die in de voorbije zes maanden zijn opgetekend. Er waren reeds identieke prijzen bereikt in de periode tussen 12 en 21 april 2017. Door die stijging met meer dan 4% voor de mazoutprijs, betaalt de klant voor een bestelling van 2.000 liter 53 euro meer dan verleden week en zelfs 185,60 euro meer dan tijdens de eerste dagen van de maand juli, toen de mazoutprijzen in België op hun laagste niveau van het jaar stonden.

De mazoutprijzen in België staan onder druk van de olieprijzen

De gevoelige stijging van de mazoutprijzen in België heeft alles te maken met de prijsevolutie van aardolie. De jongste weken is de ruwe olie fors duurder geworden. De Brent bijvoorbeeld werd in de loop van de maand oktober 8% opgewaardeerd en is geklommen tot boven 60 dollar per vat, een bedrag dat we sinds juli 2015 niet meer hadden opgetekend.

De olieprijzen worden opgepept door de eventuele verlenging van het akkoord dat de OPEC en tien partnerlanden hebben gesloten. Dat akkoord voorziet in een bevriezing van de productie en loopt in maart van volgend jaar af. Mohammad Barkindo, algemeen secretaris van het kartel, heeft inderdaad verklaard dat Saoedi-Arabië en Rusland hebben gepleit voor een verlenging van dat akkoord met negen maanden. Ook de spanningen in Iraaks Koerdistan stuwen de koersen van het zwarte goud de hoogte in.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. Inschrijven en verder gaan
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen