Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

De mazoutprijs per liter neemt een hoge vlucht

De mazoutprijs per liter bereikt vandaag maandag zijn hoogste peil van 2017.
Evolutie van mazoutprijs

Na een ingrijpende hausse eind oktober, onderging de mazoutprijs een tweede prijssprong op donderdag 9 november 2017. De mazoutprijs per liter bedraagt nu 0,6193 euro voor een bestelling van minstens 2.000 liter minimum en 0,6466 euro bij aankoop van een geringer volume.

Jaarrecord tot dusver voor de mazoutprijs per liter

De mazoutprijs per liter was sinds juli 2015 niet meer boven de lat van 60 cent geklommen, en dat is alweer twee jaar geleden. In twee weken tijd is de mazoutprijs dus gestegen met meer dan 8%, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de consument.

Nu België in de greep is van de eerste winterkoude en na de eerste sneeuwval afgelopen weekend, betaalt de klant die ervoor opteert mazout aan te kopen vandaag 40,40 euro meer voor een levering van 2.000 liter dan verleden week. Het verschil is nog opmerkelijker wanneer men vergelijkt met de mazoutprijs die gold verleden maand (+ 93,40 euro) en verleden jaar (+230,60 euro).

Duurdere aardolie betekent een hogere mazoutprijs per liter

Deze stijgende evolutie van mazoutprijs per liter is een gevolg van de schommelingen waaraan de aardolieprijzen de jongste weken onderhevig waren.

Sinds 1 november 2017 is een vat Brent meer dan 3 dollar duurder geworden en geëvolueerd naar de hoogste prijs in meer dan twee jaar tijd. Aangezien de wereldwijde vraag naar aardolie toeneemt en het aantal actieve boorputten in de Verenigde Staten aan het afnemen is, stijgen de prijzen voor het zwarte goud. Ook het vooruitzicht dat de OPEC en de partnerlanden een vervolg zullen breien aan hun akkoord om de productie te bevriezen na maart 2018, heeft een stimulerend effect op de prijsvorming. En de zuivering op initiatief van kroonprins Mohamed ben Salman van Saoedi-Arabië in de politieke en zakelijke kringen van zijn land, alsook de toenemende spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran, twee belangrijke leden van het kartel, zijn koren op de molen van de olieprijzen.

De mazoutprijs per liter is minder hoog op Mazoutonline

De mazoutprijs per liter bereikte deze week zijn hoogste niveau in 28 maanden. Om u te helpen uw koopkracht in stand te houden, doet Mazoutonline er alles aan om u de beste prijzen te bieden, het hele jaar lang.

Ook vandaag stellen de leveranciers die actief zijn op het platform tarieven voor die lager zijn dan de officiële mazoutprijs in België. Wanneer u een beroep doet op een verdeler die is aangesloten bij Mazoutonline, bespaart u gemiddeld 41 euro op uw mazoutlevering van 2.000 liter.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. Inschrijven en verder gaan
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen