Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs in België stijgt tot boven één euro

12 februari 2024
De afgelopen week is de mazoutprijs in België sterk gestegen tot een niveau dat vergelijkbaar is met dat van november.
De mazoutprijs in België stijgt tot boven één euro

Deze mazoutprijs kende de afgelopen weken een zeer hobbelig parcours. In minder dan een week tijd is de literprijs met 7 cent gestegen, waardoor de mazoutprijs boven de grens van één euro uitkwam. We moeten al teruggaan tot november 2023 om een dergelijke prijs te zien.

Een kortstondige daling van de mazoutprijs in België

De eerste dagen van afgelopen week waren een goed moment om uw mazoutaankoop te plaatsen. Van maandag 5 op dinsdag 6 februari daalde de prijs per liter van 0,9739 naar 0,9305 euro. Concreet betekende dit dat een bestelling van 2.000 liter u op maandag 1.947,80 euro had gekost, terwijl u er dinsdag in totaal 1.861 euro voor had moeten neertellen. Een mooie besparing van 86,80 euro in slechts enkele uren tijd.

Uit de volgende dagen bleek echter hoe belangrijk het is om de evolutie van de mazoutprijs te volgen.

Meer dan 7 cent per liter in vijf dagen

De volgende dagen bleef de mazoutprijs in België stijgen. De prijs per liter klom zelfs weer tot boven de grens van één euro. Een dergelijk niveau hadden we niet meer gezien sinds november.

Concreet betekende dit dat de literprijs met 7 cent gestegen was tussen dinsdag 6 februari en zaterdag 10 februari. Als u uw mazouttank had moeten vullen, steeg uw bestelling in vijf dagen tijd met 141,60 euro, meer bepaald van 1.861 euro tot 2.002,60 euro. Een hoger tarief hebben we sinds het begin van dit jaar nog niet gezien.

En in de komende weken?

Momenteel krijgt de markt voor olie, de grondstof van mazout, met heel wat uitdagingen te maken. Het is daarom moeilijk in te schatten hoe de prijs van het zwarte goud, en dus ook de mazoutprijs, zal evolueren.

In het Midden-Oosten heersen er nog steeds geopolitieke spanningen. Die spanningen komen vooral tot uiting aan de Rode Zee, een belangrijke ader voor het handelsverkeer over zee. Mogelijke bevoorradingsproblemen hangen dus nog steeds als een donkere wolk boven de markt.

Gegarandeerd de laagste prijzen

Bij Mazoutonline doen we er alles aan om uw mazout tegen de meest voordelige prijs aan te bieden. Verder willen we u helpen om het reilen en zeilen in de mazoutwereld beter te begrijpen. Onze prijsanalyses zijn hiervoor een handig hulpmiddel. We publiceren regelmatig artikelen met onze analyses.

Zo willen we u helpen om het beste moment voor een mazoutbestelling te bepalen.

Lees ook:

De indirecte invloed van de OPEC op de mazoutprijs

Waarom online stookolie bestellen?

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y