Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs in België blijft onverstoorbaar

In hartje winter blijkt de mazoutprijs in België heel stabiel te blijven. Sinds 6 januari is er geen beweging meer in gekomen.
mazoutprijs vandaag

Al 24 dagen houdt de mazoutprijs in België voet bij stuk op hetzelfde tarief van 0,6349 euro per liter, voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter. Een dergelijke periode van stabiele prijsvorming hebben we sinds verleden jaar niet meer meegemaakt. De mazoutprijs verroerde toen geen vin gedurende meer dan een maand, nl. in de periode van 14 januari tot 24 februari 2017.

Vind de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor mazout in België

Een bestelling mazout van 2.000 liter kost vandaag dus maximum 1.269,80 euro. Eenzelfde aankoop werd verleden maand voor 29 euro minder gefactureerd. Een jaar geleden moest de consument daar 99 euro minder voor betalen.

Om te genieten van een nog aantrekkelijker tarief voor uw mazout, is het raadzaam een kijkje te gaan nemen in de aanbiedingen van de verdelers die uw streek van brandstof voorzien. Allemaal staan ze in voor de levering van mazout van premium kwaliteit en bieden ze momenteel een gemiddelde korting van 0,0184 euro op de mazoutprijs in België, en dat betekent al gauw iets minder dan 37 euro bij een bestelling van 2.000 liter. Geniet ervan als u uw tank moet vullen om de winter verder warm door te komen!

Zal de stijgende olieprijs een invloed hebben op de mazoutprijs in België?

De mazoutprijs in België is rechtstreeks gekoppeld aan de prijsvorming van aardolie en in het bijzonder aan die van de Brent uit de Noordzee. Verleden week klom die prijs tot boven 70 dollar, onder impuls van de Amerikaanse olievoorraden die voor de tiende opeenvolgende week slinken en van de terugval van de dollar, die verleden week donderdag zijn laagste peil bereikte sinds december 2014.

Ook de nieuwe verklaringen van de Saudische minister voor Energie, Khalid al Falih, hebben de olieprijzen de hoogte in gejaagd. Hij verklaarde dat hij ook na 2018 wil blijven samenwerken met de andere leden van de OPEC om zo te markt te blijven reguleren. Hij meent bovendien dat de markt niet opnieuw in evenwicht zal zijn voor 2019.

Voor alle duidelijkheid: het kartel en de partners ervan leggen hun dagelijkse productie aan banden sinds januari 2017. Ze doen dat in het kader van een akkoord dat ze hebben ondertekend om het overschot aan de aanbodzijde van ruwe olie op de markt in te dijken. Op die manier zijn de prijzen voor het zwarte goud verleden jaar met bijna 30 % gestegen. Sinds 1 januari van dit jaar is een vat Brent meer dan 7% duurder geworden. De mazoutprijs in België blijkt dus niet in dezelfde verhouding geïmpacteerd te zijn … althans voorlopig niet.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y