Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De huisbrandolieprijzen dalen weer

Na een stijging verleden week, gaan de huisbrandolieprijzen alweer naar beneden. Profiteer ervan om uw tank te vullen!

Om 12 juli was er alweer beweging in de hoek van de huisbrandolieprijzen. De stookolieprijs evolueerde van 0,5300 euro per liter naar 0,5102 euro voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter. Voor een levering stookolie in een kleinere hoeveelheid, bedraagt de officiële prijs echter 0,5371 euro per liter.

De huisbrandolieprijzen zijn momenteel voordelig

De consument die ervoor opteert om vandaag 2.000 liter stookolie aan te kopen, betaalt voor zijn bestelling 1.020,40 euro, wat 39,60 euro minder is dan verleden week. Dit is een uitgekiend moment om te profiteren van deze interessante tarieven!

Als we even terugblikken op de huisbrandolieprijzen sinds de jaarwissel, zien we dat die prijzen nog maar twee keer lager zijn geweest dit jaar, nl. tussen 10 juni en 5 juli. In die periode laveerden de huisbrandolieprijzen tussen 0,5066 en 0,5063 euro per liter voor een bestelling van 2.000 liter of meer.

De huisbrandolieprijzen gaan gebukt onder het overaanbod van ruwe olie

De prijzen voor aardolie, die de huisbrandolieprijzen rechtstreeks aansturen, hebben tijdens de eerste week van juli bijna 3% moeten inleveren. De toename van het aantal aangeboorde olieputten in de Verenigde Staten en van de uitvoer van de OPEC-landen hebben de aardolieprijs, en in het zog daarvan de stookolieprijs, onder druk gezet.

Toch konden de olieprijzen verleden week weer opveren. In een week tijd klommen ze met meer dan 5%. De Brent komt weer in de buurt van 50 dollar per vat. Verschillende factoren ondersteunen de koersvorming:

  • de toename van de benzineprijzen na de aankondiging van een daling van de voorraden aardolieproducten in Europa in de maand juni;
  • de grootste wekelijkse daling van de voorraden Amerikaanse ruwe olie sinds september 2016;
  • het herstel van de vraag naar ruwe olie, vooral vanuit China, de grootste wereldwijde invoerder vóór de Verenigde Staten.

Toch blijft het lastig om te voorspellen of deze stijging van de olieprijzen een duurzaam karakter zal vertonen en of ze de komende weken een voelbaar effect zal hebben op de stookolieprijs in België.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y