Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De goedkoopste huisbrandolie: een record in januari 2016

29 mei 2016
Over de voorbije acht jaar was de prijs voor huisbrandolie het laagst tussen 21 en 29 januari 2016.
De mazoutprijs in België blijft stabiel

De lage mazoutprijzen die we nu ongeveer een jaar kennen in België, hebben als belangrijkste effect dat ze de koopkracht verbeteren van de gezinnen, die een minder groot deel van hun budget aan energie-uitgaven moeten besteden.

Daarom geldt de maand januari 2016 als een belangrijk moment. Tussen 21 en 29 januari konden de consumenten immers de goedkoopste mazout van de voorbije acht jaar kopen. Rekening houdend met de officiële prijs voor een tankbeurt van minstens 2.000 liter, kostte een liter toen 0,3638 euro. Tegen die prijs was mazout kopen nooit zo interessant. De officiële statistieken zijn pas sinds 2008 beschikbaar. Maar als we verder in de tijd terugblikken, moeten we al naar 2003 en begin 2004 om lage mazoutprijzen te vinden onder de grens van 0,4 euro/liter. 12 jaar terug in de tijd dus, en dan houden we nog geen rekening met de inflatie!

De goedkoopste huisbrandolie na een stevige neerwaartse trend van de mazoutprijzen

Rond het einde van de maand augustus 2015 bereikte de prijs voor huisbrandolie een eerste laagterecord. Voor de eerste keer in meer dan vijf jaar tijd ging de prijs onder de psychologische grens van 0,5 euro/liter door. Een liter kostte toen, om precies te zijn, 0,4922 euro voor een bestelling van 2.000 liter. Op dat moment al dachten velen dat nog goedkopere mazout niet meer mogelijk was. De volgende maanden bewezen het tegendeel.

Na het eerste record in de zomer van 2015, bleef de officiële prijs voor huisbrandolie alsmaar dalen. Het record van de goedkoopste mazout over de voorbije acht jaar werd geregistreerd op 21 januari 2016.

Een lange periode van goedkope stookolie in 2008

We moeten terug naar december 2008 om een lange periode te vinden waarin mazout goedkoop is gebleven. Dat heeft niet verhinderd dat de prijzen daarna zijn beginnen stijgen, om nieuwe toppen te scheren in oktober 2010. Er is dus geen enkele garantie dat mazout even goedkoop zal blijven als nu. Om mazout te bestellen tegen de beste prijs is het dus belangrijk om de evolutie van de mazoutprijs te volgen.

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.