Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De evolutie van stookolie: een lichte stijging in twee weken

30 juli 2018
De voorbije twee weken ging de stookolie aanvankelijk even onderuit, om dan weer aan te trekken. Intussen is de prijs weer boven 70 cent per liter geklommen.
stookolie evolutie

Veertien dagen geleden bedroeg de prijs voor stookolie 0,6946 euro per liter, voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter wel te verstaan. Op 20 juli zakte hij lichtjes naar 0,6740 euro per liter. Maar vier dagen later ging de evolutie van de stookolieprijs alweer opwaarts. Intussen is de prijs voor huisbrandolie alweer duurder geworden dan twee weken geleden en bedraagt hij 0,7061 euro per liter.

De evolutie van de stookolieprijs in België is veranderd

Intussen is in België ook de regelgeving in verband met de evolutie van de stookolieprijs aangepast. Voortaan kan de prijs voor stookolie en voor mazout Extra elke dag worden aangepast en niet langer over een referentieperiode van 7 dagen. Dat vertaalt zich in minder ingrijpende schommelingen voor de consument.

Ontdek alle informatie over de nieuwe bepalingen in verband met de bepaling van de stookolieprijzen in België .

Evolutie van de stookolieprijs: profiteer van interessantere prijzen

Als u vandaag stookolie moet kopen, dan betaalt u voor een bestelling van 2.000 liter 50 euro meer dan verleden week, maar slechts 23 euro meer dan op 15 juli.

Maar u kunt altijd rekenen op een goedkopere stookolie dankzij Mazoutonline. Op ons platform kunt u de stookolieprijzen vergelijken van de verschillende leveranciers die actief zijn in uw streek. Het volstaat uw postcode en het gewenste aantal liter stookolie in te voeren en in enkele luttele ogenblikken ontdekt u de verdelers die het meest gunstige tarief aanbieden en de beste diensten verlenen in uw regio.

Denk er ook aan regelmatig de evolutie van de stookolieprijs op te volgen om te kunnen bestellen op het meest gunstige moment.

De evolutie van de stookolie is gekoppeld aan die van de aardolie

De evolutie van de stookolieprijs is nauw verbonden aan de waardebepaling van de aardolieproducten, en in België meer bepaald aan de prijs voor een vat Brent.

De voorbije twee weken is de prijs voor een vat Brent gestegen van 71 naar 74 dollar en dat verklaart meteen de lichte stijging van de stookolieprijs die we vandaag merken.

De daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie, de detente die na de ontmoeting tussen Donald Trump en Jean-Claude Juncker is ontstaan in de spanningen rond een mogelijke handelsoorlog, en ook de beslissing van Saudi-Arabië om alle vervoer van aardolie via de zeestraat van Bab al-Mandeb op te schorten, zijn allemaal elementen die bijdragen aan een stijging van de prijs voor aardolie.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y