Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

De evolutie van het mazouttarief in het eerste halfjaar van 2018

03 juli 2018
Nu de junimaand voorbij is, stelt Mazoutonline u voor even terug te blikken op de evolutie van het mazouttarief tijdens de voorbije zes maanden van dit jaar.
mazouttarief

Nu het eerste halfjaar van 2018 voltooid verleden tijd is, willen we even in de achteruitspiegel blikken en in detail bekijken hoe het mazouttarief in heel die periode is geëvolueerd.

Een interessant mazouttarief tijdens het eerste kwartaal

Het mazouttarief luidde het nieuwe jaar in met een prijs van 0,6203 euro per liter. Enkele dagen later ging de mazoutprijs lichtjes omhoog. Hij handhaafde zich op dat niveau tot het begin van de maand februari en vertoonde tijdens de daaropvolgende zes weken een zigzagbeweging.

Naar het einde van het verwarmingsseizoen toe, bleven de mazoutprijzen in België dus relatief stabiel. Ze laveerden tussen 0,5826 euro per liter en 0,6349 euro voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter. Dat betekent dat wie tijdens de eerste drie maanden van het jaar 2.000 liter moest bijvullen in zijn of haar tank, tussen 1.165 et 1.270 euro betaalde.

Gevoelige stijging van het mazouttarief in het tweede kwartaal

Eind maart begon het mazouttarief aan een gestage klim, in zeven opeenvolgende stappen. De stijging begon bij 0,5971 euro per liter en bereikte 0,7255 euro per liter tussen einde mei en begin juni. Voor een levering mazout van 2.000 liter moest men dan maximaal 1.451 euro op tafel leggen, en dat was tussen 180 en 285 euro meer dan enkele maanden voordien.

We hadden een dergelijk hoog mazouttarief niet meer waargenomen in meer dan drie en half jaar (sinds oktober 2014). Die stijgende prijsevolutie is in grote mate toe te schrijven aan het akkoord over de bevriezing van de olieproductie die de OPEC en andere olieproducerende landen hadden ondertekend om de koersen te stutten in het licht van het overaanbod van olie op de markt. Door dat overaanbod waren de olieprijzen in 2016 naar extreem lage niveaus afgegleden.

Een iets lager mazouttarief vandaag: profiteer ervan

Goed nieuws voor de gezinnen die zich verwarmen met mazout: de prijs voor deze energiebron vertoont sinds begin juni een dalende trend. Op het einde van dit eerste halfjaar van 2018, bedraagt het mazouttarief 0,6804 euro per liter. Voor een aankoop mazout van 2.000 liter wordt er u vandaag maximum 1.360,80 euro aangerekend.

Toch bestaat er een mogelijkheid om nog minder te betalen voor mazout wanneer u de mazouttarieven gaat vergelijken die worden toegepast door de verkopers van uw regio. In vele gevallen zijn hun prijzen aantrekkelijker dan de officiële prijs. Neem dus enkele seconden de tijd om de leverancier te kiezen die het best inspeelt op uw verwachtingen … het loont!

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen