Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Dalende stookolieprijzen vandaag

14 augustus 2017
Hoe zit het met de stookolieprijzen vandaag in België ? Mazoutonline informeert u, zodat u stookolie kunt bestellen op het meest geschikte moment.
stookolieprijzen vandaag

De stookolieprijzen tonen zich sinds begin juli van hun volatiele kant. Het ging al vijf keer op en af en op 11 augustus gingen de prijzen alweer omlaag. De stookolieprijzen vandaag bedragen 0,5389 euro per liter voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liters en 0,5658 euro per liter voor een minder omvangrijke levering stookolie.

Aantrekkelijke stookolieprijzen vandaag

Als we terugblikken op de evolutie sinds het begin van het jaar 2017, merken we dat de stookolieprijzen vandaag nog altijd interessant zijn.

Uitgaande van de officiële prijs voor stookolie in België, bespaart de consument vandaag maandag 17 euro vergeleken met een week geleden. Hij betaalt 120,40 euro minder dan in april, toen de stookolieprijs zijn hoogste piek tot dusver van het jaar bereikte. Hij betaalt wel 65,20 euro meer dan begin juli, toen de stookolieprijs op zijn laagste peil stond.

De evolutie van de aardolieprijzen bepaalt de stookolieprijzen vandaag

De stookolieprijzen vandaag worden aangestuurd door de evolutie die de olieprijzen de jongste weken hebben ondergaan.

De recordhoeveelheden olie die de OPEC-landen in juli hebben uitgevoerd, de toegenomen productie in Libië en het vooruitzicht op een hervatting van de Russische productie blijven de prijzen onder druk zetten, ondanks het akkoord dat het kartel en een tiental partnerlanden hebben afgesloten om de olieproductie te bevriezen. Maar de prijsvorming gaat ook gebukt onder de opening van nieuwe boorputten in de Verenigde Staten.

In het licht daarvan vrezen de beleggers dat de markt niet gauw weer in evenwicht zal komen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Brent uit de Noordzee, de referentie voor de prijs voor stookolie België, sinds de jaarwissel bijna 10% terrein heeft moeten prijsgeven.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y