Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Bij het begin van de grote vakantie is de stookolieprijs opnieuw gedaald

08 juli 2019
Waar de stookolieprijs in de maand juni aanzienlijk was gestegen, daalde hij tijdens de eerste week van juli.
stookolieprijzen dalen op Mazoutonline

De schoolvakantie is begonnen! Ook voor veel volwassenen is de vakantie begonnen of staat ze voor de deur. Voor alle huishoudens die verwarmen met stookolie brengt de zomer goed nieuws: de stookolieprijs daalt.

Stookolieprijs op laagste peil sedert februari

Vandaag komt de stookolieprijs op 0,6529 euro per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter. Sedert februari dit jaar was de stookolieprijs niet meer zo laag.

Sinds het begin van het jaar steeg de stookolieprijs gestaag tot een piek van 0,7366 euro per liter tussen 18 en 20 mei. Daarna daalde de prijs aanzienlijk tot 0,6237 euro per liter op 11 juni, maar in de daaropvolgende dagen ging hij weer omhoog. Eind juni bereikte de stookolieprijs een piek van 0,6741 euro per liter.

83,40 euro minder dan vorig jaar voor een bestelling van 2.000 liter

Sedert begin juli duikt de prijs echter opnieuw omlaag. Een stookolielevering van 2.000 liter kost vandaag 26,60 euro minder dan vorige maandag. Het verschil is nog groter als we verder terugkijken: vandaag betaalt u 134,80 euro minder dan twee maanden geleden. De stookolieprijs is ook aantrekkelijker dan vorig jaar: toen betaalde u immers 83,40 euro meer.

Wist u dat ...

Vergeet niet dat u bij bepaalde leveranciers steeds kunt profiteren van een lager tarief dan de officiële stookolieprijs. Neem enkele minuten de tijd om het aanbod van de verschillende leveranciers in uw regio te vergelijken.

Het besluit van de OPEC zal de stookolieprijs de komende tijd wellicht beïnvloeden

De stookolieprijs houdt doorgaans gelijke tred met de evolutie van de olieprijzen. Daarom gaat hij momenteel omlaag. De olieprijzen daalden de eerste dagen van juli doordat een afnemende wereldwijde vraag werd verwacht, voornamelijk als gevolg van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de afzwakkende groei van de wereldeconomie. Zo heeft het Internationaal Energieagentschap (IEA) onlangs tweemaal zijn prognose voor de wereldwijde vraag naar ruwe olie voor 2019 naar beneden bijgesteld. Ondertussen blijft het aanbod groot, met name door de aanzienlijke productie van Amerikaanse schalieolie.

Door het besluit van de veertien OPEC-leden en de tien partnerlanden, onder leiding van Rusland, om hun akkoord om de olieproductie te beperken ten minste tot volgend voorjaar te verlengen, gingen de olieprijzen echter de hoogte in. De maatregel wil de olieprijzen ondersteunen door het aanbod van beschikbare olie te verminderen. Mogelijk zal de stookolieprijs de komende dagen op zijn beurt dan ook stijgen.

Te lees ook:

De impact van het Chinees-Amerikaanse conflict op uw stookoliebestelling

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen