Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Verbruik: stookolie minder vaak en aan de beste prijs bestellen

17 mei 2019
Door minder vaak stookolie te bestellen kunt u uw brandstof eenvoudiger aan de beste prijs kopen.
minder stookolie bestellen

De stookolieprijzen, die hoofdzakelijk afhangen van de schommelingen in de aardolieprijzen, zijn verre van stabiel te noemen. Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe de prijzen in de komende weken en maanden zullen evolueren. Als u echter slim met uw verbruik omspringt, dient u minder vaak stookolie te bestellen. Door de stookolieprijs regelmatig in het oog te houden en in te schatten wanneer u zonder stookolie gaat vallen, kunt u uw bestelling op het juiste moment plaatsen.

Isoleer uw woning om stookoliekosten te besparen

Laat uw woning isoleren om uw energieverbruik opmerkelijk te doen dalen. Begin eerst met de zolder. Een derde van de warmte gaat immers verloren via het dak. Nadien zijn de muren en de vloer aan de beurt om het energieverlies nog meer terug te dringen. Door te isoleren blijft de warmte in uw woning en hoeft u uw verwarming niet volop te laten draaien. U zult merken dat uw stookolietank minder snel leeg is.

Enkele milieuvriendelijke stappen om uw verbruik te verminderen!

U kunt uw stookolieverbruik ook terugdringen via een aantal milieuvriendelijke stappen. Simpele gewoontes die niet alleen goed zijn voor uw portemonnee maar ook voor onze planeet. We geven u alvast enkele tips:

  • Verwarm uw woning tot maximaal 19 °C.
  • Sluit de deuren van ongebruikte ruimtes
  • Isoleer de verwarmingsbuizen
  • Beperk uw warmwaterverbruik door minder lang te douchen

Laat uw verwarming regelmatig onderhouden om uw stookoliekosten te drukken

In België is een jaarlijkse controle van uw stookolieketel verplicht. Die controle moet uitgevoerd worden door een erkende verwarmingstechnicus. Door uw verwarmingsketel jaarlijks te laten reinigen, verhoogt u eveneens het rendement.

Een efficiëntere verwarmingsketel zorgt er bovendien voor dat u minder vaak stookolie moet bestellen.

Bestel stookolie in grote hoeveelheden om van de beste prijs te profiteren

Bestel steeds in grote hoeveelheden om het aantal mazoutleveringen te beperken. Dat levert u twee voordelen op. Als u meer dan 2000 liter bestelt, profiteert u van de beste stookolieprijs. Als u een grote stookolietank hebt en efficiënt met het verbruik omspringt, kunt u de tijd tussen twee leveringen aanzienlijk verlengen. Zo is het een stuk eenvoudiger om stookolie te bestellen aan de beste prijs. Door de evolutie van de stookolieprijzen in het oog te houden, koopt u mazout aan de voordeligste prijs.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen