Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

Mazout besparen dankzij een slimme thermostaat

08 juni 2018
Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat u de verwarming in uw woning beter kunt afregelen, en dat betekent dat u dag na dag mazout kunt besparen.
mazout

Met de programmeerbare omgevingsthermostaat had u al de mogelijkheid om verschillende uurzones in te stellen voor uw verwarming, helemaal volgens uw eigen leefgewoonten. Vandaag kunt u met een slimme (of intelligente) thermostaat nog een stapje verder gaan: u kunt rekenen op nog meer comfort en hij helpt uw verbruik van mazout in te dijken.

Wat is dat precies, een slimme thermostaat?

De slimme thermostaat komt in uw leefkamer te staan. Hij stuurt en regelt de verwarming in uw huis, van op afstand wel te verstaan. Dat betekent concreet dat u de mazoutverwarming kunt programmeren, verhogen of verlagen zonder dat u per se in de woning moet zijn. U gebruikt daarvoor een applicatie die u installeert op uw smartphone, tablet of computer.

Uw verwarmingsinstallatie met mazout altijd aansturen

Met een slimme thermostaat kunt u een regelmatige programmatie instellen volgens uw verwarmingsnoden, op elk moment van de dag en van de week. U kunt er bijvoorbeeld voor opteren om uw woning ’s ochtends en ’s avonds, na het werk of tijdens het weekend, de momenten dat u vaker thuis bent, gewoon iets warmer te maken.

Maar met de slimme thermostaat kunt u ook onverwachte omstandigheden aanpakken. Komen de kinderen eerder uit school terug? Vond u het maar killetjes op kantoor en snakt u naar de gezellige warmte van thuis? Uw vakantie stopt eerder dan gepland? Uw slimme thermostaat weet raad! Hij zal de door u geprogrammeerde informatie doorgeven aan uw mazoutketel, die precies zal doen wat u verlangt.

Optimaliseer uw mazoutverbruik met de slimme thermostaat

Los van het programmeergemak, kunt u met de slimme thermostaat ook in real time uw mazoutverbruik volgen, analyseren en optimaliseren naarmate de tijd vordert. En zijn naam waardig slaagt deze thermostaat er ook in om informatie te verzamelen en zelf te verwerken met betrekking tot uw gewoonten inzake verwarming. Op die manier kunt u uw energiefactuur in toom houden.

Wanneer u geolocalisatie toestaat op de smartphone van de verschillende bewoners van het huis, kan de slimme thermostaat ook – als u dat wenst – de verwarming verminderen of uitzetten wanneer iedereen het huis heeft verlaten of, omgekeerd, de verwarming opzetten wanneer iemand op weg is naar huis.

En wanneer die thermostaat tot slot is gekoppeld aan temperatuursensoren, kan hij uw verwarming anders instellen volgens de verschillende kamers van uw woning.

Minder mazout kopen dankzij een slimme thermostaat

Wenst u uw mazoutverbruik in de gaten te houden, uw koolstofafdruk en uw energiefactuur te verlagen, dan hebt u aan de slimme thermostaat een puike bondgenoot. Hij zal de hele dag lang zorgen voor een optimaal comfort en staat borg voor échte energiebesparingen. De grote merken die slimme thermostaten op de markt brengen, maken gewag van winsten die kunnen oplopen tot 15 à 40 % van de mazout die u elk jaar verbruikt.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen