Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe minder vaak mazout bestellen?

25 mei 2021
Zou u graag minder vaak mazout moeten bestellen? Ontdek onze 5 tips om te besparen op energie en dus ook geld te sparen!
Hoe minder vaak mazout bestellen?

Zelfs met een aantrekkelijke prijs van huisbrandolie neemt mazout bestellen steevast een grote hap uit het budget van een huishouden. Het valt dus perfect te begrijpen dat een huishouden probeert te besparen op zijn mazoutfactuur. We geven u enkele tips die u moeten helpen de hoeveelheid verwarmingsbrandstof die u tijdens een jaar koopt te verminderen.

1. De temperatuur verlagen om minder mazout te moeten bestellen

Dit klinkt vrij logisch: als u minder mazout wenst te bestellen, moet u er minder verbruiken. Dat kan heel eenvoudig door de temperatuur in uw woning te verlagen.

Natuurlijk hoeft u daarom nog niet te verkleumen in uw woning! Door de omgevingstemperatuur met slechts 1°C te verlagen kunt u immers tot 7% minder brandstof verbruiken. Tegen de huidige mazoutprijs, ongeveer € 0,59 per liter, komt deze verlaging van de temperatuur neer op een besparing van ongeveer € 100 indien u jaarlijks 2.500 liter koopt.

2. Uw verwarmingsketel onderhouden om minder vaak mazout te moeten bestellen

Nog een eenvoudige tip die u vlot kunt toepassen: laat uw mazoutketel jaarlijks onderhouden, zoals de wet vereist. Op deze manier garandeert u natuurlijk de veiligheid van uzelf en van de andere bewoners in uw woning, maar kunt u ook uw mazoutverbruik verlagen. Een goed onderhouden verwarmingsketel is immers een propere ketel die u dan ook een optimaal rendement biedt.

3. Warmteverliezen beperken

De eerste besparingen op het vlak van verwarming komen van de energie die u niet verbruikt ... Daartoe hoeft u niet noodzakelijk ingrijpende isolatiewerken te laten uitvoeren.

Enkele zeer eenvoudige zaken zullen u toelaten minder grote hoeveelheden mazout te bestellen: deuren dichtdoen, jaloezieën neerlaten of de gordijnen sluiten wanneer de avond valt, een tochtrol voor de deur tegen tocht, uw verwarmingsbuizen isoleren, geen wasgoed laten drogen op de radiatoren, de radiatoren vaak schoonmaken om stof te verwijderen dat een impact heeft op hun rendement, enzovoort.

4. Hoogwaardige mazout kiezen

Minder mazout bestellen is ook afhankelijk van de keuze van het product dat u gebruikt om uw woning te verwarmen. Hoewel iets duurder bij aankoop biedt hoogwaardige mazout u een hoger rendement van uw verwarmingsketel. Resultaat: voor eenzelfde hoeveelheid geleverde mazout kunt u uw woning langer verwarmen met dit type mazout.

5. Minder warm water verbruiken

Nog een laatste tip om minder vaak mazout te moeten bestellen: probeer uw verbruik van sanitair warm water te beperken, aangezien de productie ervan goed is voor zo’n 10% van de hoeveelheid mazout die een huishouden elk jaar koopt.

Lees ook:

Hoe bewaart u brandstof na uw stookoliebestelling?

Online mazout bestellen: wat zijn de voordelen?

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.