Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u

Hoe kunt u ‘s zomers minder huisbrandolie verbruiken?

01 juni 2018
Het verbruik van huisbrandolie aan banden leggen, ook in de zomer, is perfect mogelijk als u enkele eenvoudige gebaren invoert of de juiste apparatuur installeert.
huisbrandolie

In de zomer verbruikt u vanzelf minder huisbrandolie, omdat u bij hogere buitentemperaturen minder behoefte hebt aan verwarming. Toch kunnen de Belgische weergoden ook in zomer wispelturig uit de hoek komen. Het gebeurt dan ook niet zelden dat u de drang voelt om enkele radiatoren weer aan te zetten om het huis eventjes weer die gezellige warmte te geven. En uw verwarmingsketel moet natuurlijk ook elke dag zorgen voor de productie van sanitair warm water.

Stookolie bestellen pleegt een hele aanslag op het gezinsbudget, ongeacht het tijdstip van het jaar. Dat geldt in het bijzonder deze zomer, nu de prijs voor huisbrandolie bepaald hoog staat. Hier delen wij met u enkele tips om te besparen op huisbrandolie en om uw energiefactuur deze zomer in toom te houden.

Plaats uw ketel in zomermodus: een bron van besparing in termen van huisbrandolie

Om het verbruik van huisbrandolie te optimaliseren, moet u er eerst en vooral voor zorgen dat uw bestaande installatie goed is afgeregeld.

Denk eraan om uw verwarmingsketel in zomermodus te schakelen wanneer het mooie weer zijn intrede doet. Bij de oudere modellen volstaat het de knok “zomermodus” of de “modus sanitair warm water” in te drukken. Bij meer recente toestellen wordt de zomermodus automatisch ingeschakeld volgens de temperatuur. Door uw ketel op die manier in te stellen, kunt u besparen op uw stookolie. Uw ketel gaat dan alleen nog sanitair warm water produceren en geen warmte meer naar uw radiotoren sturen.

Wenst u toch nog de mogelijkheid te hebben om uw radiatoren nu en dan te gebruiken, zet de temperatuur van ketel dan gewoon wat lager. Op die manier moet de ketel minder huisbrandolie gaan oppompen.

Thermostaten om minder huisbrandolie te verbruiken

Om de verwarming zo goed mogelijk af te stellen in uw woning, kan het ook nuttig zijn om programmeerbare omgevingsthermostaten of thermostaatkranen te installeren. Naargelang van de temperatuur die u in elke kamer wenst, kunnen die toestellen het debiet aanpassen van het warm water dat uw radiatoren bevloeit. Op die manier blijft uw verbruik van huisbrandolie onder controle, ook wanneer u niet thuis bent.

Een zonneboiler, een andere oplossing om te besparen op uw huisbrandolie

Tot slot kunt u ook investeren in een individuele zonneboiler. Met dit systeem produceert u gratis warm water dankzij de energie die wordt opgevangen door de zonnepanelen op uw dak of in uw tuin. Gemiddeld dekt dit toestel minstens de helft van de behoeften aan sanitair warm water van een gezin. Op die manier kan de factuur van huisbrandolie, voor wat de productie van warm water betreft, tot drie kwart worden verminderd.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen