Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wanneer is uw huisbrandolieketel aan vervanging toe?

24 oktober 2018
Op welk moment is het opportuun te denken aan een nieuwe huisbrandolieketel? U verneemt er alles over op Mazoutonline.
huisbrandolie

Als u uw woning verwarmt met stookolie, kunnen er zich meerdere redenen aandienen om uw oude ketel te vervangen door een nieuw toestel.

Een nieuwe huisbrandolieketel om pannes te vermijden

Wanneer een installatie veroudert, gebeurt het dat ze vaker dienst weigert. Een ketel kan zonder voor de hand liggende reden in veiligheid gaan of bepaalde onderdelen moeten worden vervangen. Soms begint de ketel lawaai te maken … en dan spreken we nog niet over de normale slijtage, zoals bij alle toestellen trouwens.

In dergelijke omstandigheden kan men niet langer spreken van een optimaal leefcomfort. En als de panne zich in hartje winter voordoet, wordt het pas écht problematisch. In die periode hebben verwarmingsprofessionals het vaak zeer druk en kunnen ze u niet binnen het uur komen helpen. In afwachting koelt uw woning af … en idem voor de huisgenoten!

In dat geval doet u er goed aan de beslissing te nemen om een nieuwe huisbrandolieketel te laten installeren. Gedaan met de kommer en kwel, maar ook met al het geld dat u moet uitgeven voor herstellingen aan een verouderde apparatuur, die hoe dan ook binnen afzienbare tijd moet worden vervangen.

Een huisbrandolieketel van de nieuwste generatie is een bron van besparingen

Ook wanneer uw huisbrandolieketel behoorlijk blijft werken, is het soms raadzaam hem te vervangen. Een ketel die al 15, 20 of 25 jaar meegaat, is hoe dan ook minder performant dan de hedendaagse toestellen.

Omdat de nieuwe modellen die werken op huisbrandolie zoveel beter werken, kunnen ze een besparing aan brandstof van wel 30 % opleveren. Dat betekent dat u uw investering in enkele jaren kunt terugverdienen. Bovendien zijn die ketels ook veel minder energieverslindend én ecologischer.

Een recente huisbrandolieketel verhoogt ook de waarde van uw vastgoed

Een nieuwe of recente ketel betekent ook een onomstotelijke meerwaarde voor een woning. Als u overweegt uw huis of uw appartement de komende jaren te verkopen, dan kan het nuttig zijn om nu al te investeren in een nieuwe huisbrandolieketel: aanvankelijk draagt u er zelf de vruchten van en vervolgens kunt u uw woning voor een betere prijs verkopen wanneer u ze verlaat.

Een stookolieketel kopen: wikken & wegen!

Om welke reden u de installatie van een nieuwe huisbrandolieketel ook overweegt, neem rustig de tijd om inlichtingen in te winnen en te vergelijken: prijs, merk, type ketel, omvang, rendement, installateur enz. Het is van cruciaal belang dat het toestel beantwoordt aan uw behoeften, past binnen uw budget en oordeelkundig is geïnstalleerd.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y