Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Welke minimumhoeveelheid voor mijn stookolielevering?

17 januari 2023
Voor een stookolielevering moet u minstens 500 liter brandstof bestellen. We leggen u uit waarom.
Welke minimumhoeveelheid voor mijn stookolielevering?

Bij het bestellen van stookolie op Mazoutonline heeft u waarschijnlijk gemerkt dat u in de eerste stap de gewenste hoeveelheid brandstof moet opgeven. Het is u misschien ook opgevallen dat u niet minder dan 500 liter stookolie kunt kopen. Daar zijn verschillende redenen voor.

Minstens 500 liter voor een stookolielevering

U bent steeds verplicht minstens 500 liter stookolie te bestellen, of u nu bestelt bij uw leverancier of rechtstreeks bij Mazoutonline. Dat komt voornamelijk door de verschillende kosten die aan de levering zijn verbonden en die uw leverancier moet dragen. We denken dan aan het loon van de bezorger, de brandstof, het onderhoud van de tankwagen, enz.

Consumenten hebben daarentegen in sommige gevallen slechts een kleine hoeveelheid stookolie nodig (bijvoorbeeld bij een verhuis, verkoop van een woning, enz.). Om de levering echter rendabel te maken, kan de leverancier niet anders dan een minimumhoeveelheid opleggen omdat uw stookoliebestelling voor hem anders verlieslatend zou zijn.

Hoeveel stookolie moet ik bestellen om te kunnen besparen?

Stookolie bestellen is altijd een grote uitgave. U kunt echter geld besparen door een grotere hoeveelheid te bestellen. De FOD Economie bepaalt twee officiële prijzen voor stookolie. De eerste voor leveringen van minder dan 2.000 liter en de tweede voor leveringen boven die hoeveelheid. Algemeen genomen is het voordeliger om een bestelling van meer dan 2.000 liter te plaatsen.

Zo betaalt u op deze dinsdag 17 januari bijvoorbeeld een bedrag van 1,0972 euro per liter voor een bestelling van 500 liter. Als u besluit minstens 2.000 liter te laten leveren, bent u 3,5 cent per liter goedkoper uit, met een prijs van 1,0616 euro/liter.

Wanneer moet ik stookolie laten leveren?

U kunt een paar dingen doen om stookolie te bestellen wanneer de prijzen het voordeligst zijn. Aangezien de stookolieprijs dagelijks verandert, raden we u aan om de evolutie van de prijs te volgen. Het is namelijk niet ongewoon dat de prijzen van de ene op de andere dag sterk stijgen of dalen. Door regelmatig de stookolieprijs te controleren, kunt u uw bestelling plaatsen wanneer de prijs het voordeligst is.

We raden u ook aan om regelmatig de resterende hoeveelheid brandstof in uw tank te controleren. Zo kunt u bestellen zodra er plaats is voor 500 liter in uw tank, om te voorkomen dat u zonder stookolie komt te zitten. Wanneer dat toch gebeurt, gaat uw installatie in de veiligheidsmodus en bent u verplicht een verwarmingstechnicus te bellen om uw systeem opnieuw op te starten.

Er zijn ook een paar dingen die u kunt doen om uw stookolieverbruik te verminderen. Vergeet bijvoorbeeld niet om uw systeem jaarlijks te laten onderhouden. Het onderhoud is wettelijk verplicht in België en kan u helpen om te besparen. Tijdens zijn bezoek zal de verwarmingstechnicus uw installatie reinigen om een betere verbranding te garanderen. Hij kan ook uw ketel aanpassen aan uw behoeften.

Kiezen voor hoogwaardige stookolie is een andere manier om geld te besparen. Hoewel de aankoopprijs iets hoger is dan die van gewone mazout, kunt u op lange termijn geld besparen. De verschillende additieven in Mazout Ultra zorgen namelijk voor een betere verbranding en dus een beter rendement. Dit product is ook milieuvriendelijker.

Lees ook:

Online stookolie bestellen: hoe werkt het?

Minder vaak stookolie bestellen met Mazout Ultra

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Facturatie adres :
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.