Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Stookolie bestellen in kleine of grote hoeveelheden?

01 juli 2022
Is het voordeliger om stookolie in kleine of grote hoeveelheden te bestellen? In dit artikel geven we u enkele tips om uw bestelling zo voordelig mogelijk te houden!
Stookolie bestellen in kleine of grote hoeveelheden?

Hoeveel stookolie moet ik minimaal bestellen?

Wanneer u uw bestelling online plaatst bij Mazoutonline dient u minimaal 500 liter te bestellen. Een lagere hoeveelheid zou voor uw leverancier te veel kosten genereren waardoor hij niet langer de beste prijs in uw regio zou kunnen aanbieden.

Er is overigens niet alleen een minimale maar ook een maximale hoeveelheid. Zo mag uw bestelling niet meer dan 20.000 liter bedragen.

Wanneer moet ik in kleine hoeveelheden bestellen?

Er zijn verschillende redenen waarom u misschien in kleine hoeveelheden wilt bestellen:

 • U gaat verhuizen of uw huis verkopen in de nabije toekomst;
 • U verwarmt niet alleen met een systeem op stookolie;
 • U gaat uw verwarmingssysteem in de nabije toekomst veranderen;
 • U wilt een kleine hoeveelheid bestellen om economische redenen.

Afhankelijk van de geldende stookolieprijs is het soms voordeliger om minder dan 2.000 liter te bestellen. Een concreet voorbeeld: op 15 juni betaalde u voor een bestelling van minder dan 2.000 liter een bedrag van 1,4377 euro/liter. Twee dagen later betaalde u voor een minimumbestelling van 2.000 liter een bedrag van € 1,4723/liter.

Dat betekent dat u voor een bestelling van minder dan 2.000 liter op 15 juni in totaal bijna twee cent per liter minder moest betalen dan voor een bestelling van 2.000 liter of meer op 17 juni.

Analyseer de evolutie op de markt

Door de evolutie op de markt te analyseren, kunt u bepalen of het voordeliger is een grote hoeveelheid stookolie te bestellen of niet. In België worden de brandstofprijzen dagelijks vastgesteld door de FOD Economie. Dat geldt eveneens voor de stookolieprijs.

Door de dagelijkse evolutie van de stookolieprijzen te analyseren, kunt u het meest geschikte moment voor uw bestelling bepalen, of het nu om kleine of grote hoeveelheden gaat. Op die manier kunt u het bedrag op uw factuur terugschroeven.

Mazoutonline geeft regelmatig een analyse van die evolutie en van de markt in zijn geheel. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om de evolutie van de stookolieprijs te voorspellen, kunnen we toch enkele grote lijnen bepalen.

Bepaal uw behoeften

Door uw jaarverbruik in kaart te brengen, kunt u bepalen wanneer u in principe uw bestelling moet plaatsen.

Controleer ook regelmatig het resterende stookolieniveau in uw tank. Zo voorkomt u dat u zonder stookolie valt en in allerijl moet bestellen, met het risico dat u een hoge prijs moet betalen. Bovendien leidt een lege tank ook vaak tot andere problemen, die op hun beurt weer tot extra kosten kunnen leiden.

Vergelijk de prijzen voordat u koopt

Aarzel niet om, voordat u uw bestelling plaatst, de prijzen van de verschillende leveranciers in uw regio te vergelijken. De officiële stookolieprijs is namelijk de maximumprijs waaraan Belgische leveranciers hun mazout mogen verkopen. Niets houdt hen tegen om hun product goedkoper aan te bieden.

Er zijn verschillende elementen die een rechtstreekse invloed hebben op de prijs waartegen de leverancier zijn stookolie zal verkopen:

 • de bestelde hoeveelheid: sommige leveranciers gaan ermee akkoord om u - tegen extra kosten - een bestelling van minder dan 500 liter te leveren;
 • de toegevoegde additieven;
 • de dienstverlening van de leverancier (spoedlevering, de klok rond, betalingsmogelijkheden).

Mazoutonline heeft een handige tool om de prijzen te vergelijken. Zo kunt u op zoek gaan naar de leverancier die de meest voordelige prijs aanbiedt. Bovendien kunt u de klok rond online bestellen op onze website, zonder extra kosten.

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Facturatie adres :
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.