Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Is het interessant om weinig stookolie te bestellen?

01 maart 2023
Het is normaal dat u zich afvraagt of het interessanter is om stookolie in grote of kleine hoeveelheden te bestellen. We vertellen het u graag!
Is het interessant om weinig stookolie te bestellen?

Wanneer u stookolie bestelt, vraagt u zich misschien af of u deze in kleine hoeveelheden moet kopen. Een dergelijke bestelling is namelijk niet goedkoop en neemt een flinke hap uit uw budget, ook als is ze soms onvermijdelijk. In dit artikel vertellen we u waar u rekening mee moet houden zodat u voordelig stookolie kunt bestellen.

Minimale hoeveelheid om te bestellen

Wanneer u een bestelling plaatst op Mazoutonline, heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat de minimale hoeveelheid 500 liter is. Die hoeveelheid dient u ook minstens te bestellen als u telefonisch contact opneemt met uw leverancier. Onder die hoeveelheid zouden de kosten voor de leverancier immers te hoog oplopen. Hij kan u dan niet langer de laagste prijs in uw regio bieden.

Wist u overigens dat u maximaal 20.000 liter kunt bestellen?

Waarom in kleine hoeveelheden stookolie bestellen?

Er zijn verschillende redenen om een kleine hoeveelheid stookolie te bestellen:

  • het gebruik van een ander verwarmingssysteem: steeds vaker wordt stookolie gebruikt als aanvulling op een ander systeem;
  • u gaat binnenkort verhuizen;
  • u gaat van verwarmingssysteem veranderen;
  • economische redenen.

Er zijn veel mogelijkheden. Duidelijk is dat het soms voordeliger kan zijn om een kleine hoeveelheid stookolie te bestellen. Als u bijvoorbeeld op 7 februari van dit jaar minder dan 2.000 liter bestelde, betaalde u 0,9577 euro per liter. Een week later, op 14 februari, zou u 2 cent per liter meer hebben moeten betalen voor een bestelling van meer dan 2.000 liter (0,9579 euro/liter).

Stookolie bestellen op het juiste moment

Iedereen wil stookolie bestellen tegen de laagste prijs. Om dat te doen, geven we u alvast enkele tips. Eerst en vooral raden we u aan om de evolutie van de stookolieprijs te volgen. Aangezien de prijzen dagelijks veranderen, kunt u gemakkelijker bepalen wanneer u uw bestelling moet plaatsen. Verder is het ook belangrijk om regelmatig het resterende stookolieniveau in uw tank te controleren. Als u dat niet doet, loopt u het risico dat u zonder stookolie komt te zitten en moet bestellen op een dag dat de stookolieprijs bijzonder hoog is.

U kunt uw verbruik ook controleren door na te gaan of de verschillende ruimtes in uw huis op gepaste wijze worden verwarmd. Houd uw leefruimtes idealiter op 19°C en uw slaapkamers op 17°C.

Surf naar Mazoutonline voor de laagste prijs in uw regio

De leveranciers van Mazoutonline willen u steeds de meest voordelige prijs uit uw regio bieden. Dat kunt u makkelijk zelf controleren door onze prijsvergelijker te gebruiken. U kunt uw bestelling ook online plaatsen op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Uw leverancier ontvangt uw bestelling aan het begin van de dag en zal zijn best doen om die zo snel mogelijk te leveren.

Lees ook

In alle veiligheid online mazout bestellen

Minder stookolie bestellen door uw ketel te laten onderhouden

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y