Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe kunt u uw stookolieaankoop optimaal laten renderen?

21 oktober 2020
Als consument is het niet altijd eenvoudig om van de beste prijs-kwaliteitsverhouding te profiteren. In dit artikel geven we u enkele tips voor een geslaagde stookolieaankoop.
Hoe kunt u uw stookolieaankoop optimaal laten renderen?

Als u met stookolie verwarmt, bent u als consument ongetwijfeld op zoek naar kwaliteitsvolle stookolie voor de beste prijs. Maar hoe weet u dat u de juiste keuze maakt? We geven u alvast vijf tips.

1. Volg de evolutie van de stookolieprijs

Het eerste wat u moet doen als u stookolie aan de beste voorwaarden wilt kopen: de evolutie van de stookolieprijzen regelmatig volgen. Als u de prijsschommelingen in detail bekijkt, kunt u beter bepalen op welke momenten de prijs het meest voordelig is. Zo kunt u anticiperen op uw stookoliebestelling en die bestelling op het meest geschikte moment plaatsen.

Mazoutonline helpt u hierbij een handje door de huidige stookolieprijs en de evolutie van de voorgaande weken, maanden en jaren in kaart te brengen. In onze nieuwsartikelen analyseren we regelmatig de schommelingen van de stookolieprijs. Neem zeker eens een kijkje om op de hoogte te blijven en de stookoliemarkt beter te begrijpen.

2. Vergelijk de prijzen voor u stookolie koopt

Tweede tip: vergelijk de prijzen van de stookolieleveranciers bij u in de buurt. De Belgische overheid hanteert een maximale prijs per liter die leveranciers niet mogen overschrijden. Wel mogen ze, als ze dat willen, lagere tarieven hanteren. De prijs van een stookolieaankoop kan dus verschillen per leverancier.

Mazoutonline werkt met een gebruiksvriendelijk platform om stookolieprijzen eenvoudig te vergelijken. U hoeft alleen uw postcode en het aantal liters dat u wilt bestellen in te voeren om te achterhalen welke leverancier u de interessantste prijs voor een stookolieaankoop in uw regio aanbiedt.

3. Koop stookolie in grote hoeveelheden

Als u de mogelijkheid hebt, raden we u aan om minstens 2000 liter stookolie te bestellen. In België is de stookolieprijs immers voordeliger als u minimaal die hoeveelheid bestelt.

Momenteel bedraagt de prijs per liter stookolie:

 • 0,4308 euro voor een bestelling van 2000 liter of meer;
 • 0,4602 euro voor een kleinere stookoliebestelling.

4. Verlies de kwaliteit van het product niet uit het oog

De prijs speelt een belangrijke rol bij uw aankoop maar de kwaliteit mag u ook niet uit het oog verliezen. Stookolie van slechte kwaliteit levert u immers niet het optimale rendement. Bovendien loopt u het risico om uw verwarmingsinstallatie te beschadigen.

Als u uw stookolie bij een leverancier op Mazoutonline koopt, krijgt u steeds TOTAL-stookolie van de beste kwaliteit.

5. De dienstverlening telt ook mee

Een laatste element dat u niet over het hoofd mag zien: de diensten die leveranciers aanbieden. Advies, beschikbaarheid, flexibiliteit en snelheid van levering zijn allemaal elementen die een rol spelen bij de aankoop van uw stookolie.

Lees ook:

5 tips voor een goedkopere stookolieaankoop

Mazout kopen en in goede omstandigheden opslaan

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.