Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe kunt u stookolie kopen aan de laagste prijs?

21 februari 2018
Wanneer uw verwarmingsinstallatie werkt op stookolie, hebt u zich ongetwijfeld al eens deze vraag gesteld: hoe kan ik stookolie bestellen aan de laagste prijs? Hier volgen enkele nuttige pistes.
stookolie aan de laagste prijs

Los van het tijdstip tijdens het jaar en ongeacht de prijs voor stookolie die op dat ogenblik geldt, proberen we allemaal onze stookolie aan de laagste prijs in te kopen om zo wat geld te besparen dat we dan aan andere zaken kunnen spenderen. Om te profiteren van een goedkopere stookolie, volstaat het soms enkele eenvoudige gewoonten aan te nemen.

Vervroeg of verlaat uw stookoliebestelling volgens de prijsevolutie op de oliemarkt

Wie stookolie aan de laagste prijs wil kopen, moet vooral een goed inzicht hebben in de markt. Daarom adviseren wij u om regelmatig de prijsevolutie van stookolie op te volgen. Op die manier kunt u gemakkelijker de perioden ontdekken die gunstiger zijn voor uw aankoop van huisbrandolie.

Vanaf 2.000 liter geldt er een lagere stookolieprijs

Om minder uit te geven, is het ook raadzaam om stookolie aan te kopen in een grotere hoeveelheid. Vanaf 2.000 liter kunt u genieten van een interessante prijs, omdat de logistieke kosten van de verdelers die instaan voor uw levering van stookolie minder hoog zijn.

Vergelijken is handig in de zoektocht naar stookolie aan de laagste prijs

Wie wil genieten van stookolie aan de laagste prijs, kan ook baat hebben bij een prijsvergelijking. De officiële stookolieprijs is een maximumprijs die wordt bepaald door de regering. De verdelers van hun kant zijn vrij om een korting op die prijs voor te stellen. Via de online comparator op de website van Mazoutonline, kunt u de prijzen zien die worden toegepast door de verschillende leveranciers die uw regio van stookolie voorzien. Zo kunt u in een oogopslag zien wie het meest interessante tarief biedt in de regio waar u woont.

Maar heb niet alleen oog voor de prijs

Opgelet, de prijs mag dan een cruciaal gegeven zijn in uw beslissing, u mag ook de kwaliteit van het product dat u bestelt niet verwaarlozen. Achter goedkope stookolie kan een product van minder goede kwaliteit schuilgaan. Low cost stookolie kan leiden tot een verstoorde werking van uw verwarmingsinstallatie en op termijn ingrijpende herstelkosten vergen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y