Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Hoe bereid ik mijn mazoutlevering goed voor?

10 mei 2021
Hebt u mazout besteld en wordt uw bestelling binnenkort geleverd? Hieronder vertellen we u welke eenvoudige dingen u kunt doen om uw mazout veilig te laten leveren.
Hoe bereid ik mijn mazoutlevering goed voor?

Er komt wel wat kijken bij een mazoutlevering. De leveranciers op Mazoutonline leveren uw mazout met het professionalisme dat u mag verwachten. Zelf kunt u enkele basisregels volgen om de levering zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Een veilige mazoutlevering

Zorg er eerst en vooral voor dat de tankwagen voldoende plaats heeft om te parkeren. De slangen om uw mazouttank te vullen zijn weliswaar tientallen meters lang, toch is het beter als de afstand tussen de tankwagen en uw tank zo kort mogelijk is. Op die manier brengt u de veiligheid van de andere weggebruikers of voetgangers niet in het gevaar.

Doe alles wat u kunt om de toegang tot uw mazouttank zo eenvoudig mogelijk te maken. Verwijder eventuele voorwerpen die de weg naar uw tank kunnen blokkeren. Hebt u huisdieren? Zet ze tijdens de mazoutlevering dan even in een afgesloten ruimte.

Vergeet ook niet om enkele minuten voor de komst van de leverancier uw verwarmingsketel uit te zetten. De afzettingen op de bodem van uw tank - en die met de nieuwe mazout vermengd worden - zullen uw verwarmingsinstallatie in dat geval niet beschadigen. Na de levering wacht u nog enkele tientallen minuten voordat u uw ketel terug aanzet.

Controleer uw mazoutlevering

Controleer bij de komst van de leverancier alle gegevens van uw levering en de parameters van de installatie:

  • Komt de mazout die uw leverancier zal leveren overeen met het bestelde product (gewone of hoogwaardige mazout)?
  • Komt de hoeveelheid mazout overeen met uw bestelling?
  • Heeft u in uw tank nog voldoende ruimte om mazout te laten leveren, zonder risico op een overlopende tank?
  • Heeft de tank een overloopbeveiliging?

De leverancier blijft tijdens de levering steeds ter plaatse en kan bij een probleem snel ingrijpen.

Nadat u de bovenstaande elementen gecontroleerd hebt, kan uw mazout veilig geleverd worden. De leverancier sluit de tankwagen aan op uw tank en start de pomp. Vervolgens stopt hij de pomp om het risico op overlopen te vermijden. De leverancier ruimt nadien al het materiaal op. Mazout leveren duurt slechts enkele minuten.

Lees ook:

Veiligheidsvoorschriften bij een stookolielevering

Levering van stookolie: nuttige informatie voor uw leverancier

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y