Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Antivries bij uw stookoliebestelling

30 september 2020
De temperaturen dalen. Hebt u eraan gedacht om antivries aan uw stookoliebestelling te laten toevoegen? We leggen u uit waarom dat belangrijk is en hoe u te werk moet gaan.
Antivries

U hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt: de herfst is in het land! In heel wat gezinnen staat de verwarming opnieuw aan. Wist u al dat het, in bepaalde gevallen, belangrijk is om antivries aan uw stookoliebestelling te laten toevoegen?

Wat is het nut van antivries?

Als de temperaturen te ver onder het vriespunt duiken, kan stookolie bevriezen. Gewone stookolie is erg koudegevoelig omdat ze al bij temperaturen vanaf - 5°C kan stollen en bevriezen. Als dat gebeurt, kunnen de leidingen van uw verwarming beschadigd worden. Uw verwarmingsketel kan de stookolie niet meer correct aanzuigen en efficiënt werken.

Het is dus belangrijk om antivries aan uw stookoliebestelling te laten toevoegen om optimaal van de warmte van stookolie te kunnen profiteren.

Wanneer is antivries noodzakelijk?

Zoals de naam al aangeeft, zorgt antivries ervoor dat stookolie veel beter bestand is tegen temperatuurschommelingen. Dankzij dit additief voelt uw stookolie zich helemaal in zijn sas bij temperaturen tot - 20°C.

Het is vooral aangeraden om antivries aan uw stookoliebestelling te laten toevoegen als uw leidingen, uw tank of uw verwarmingsketel niet goed beschermd zijn tegen de kou. Dat is met name het geval als uw tank niet afgeschermd in de buitenlucht staat.


De optimale werking van antivries kan enkel gegarandeerd worden als het additief voor of tijdens de stookolielevering toegevoegd wordt. De antivries zal zich dan optimaal met de stookolie vermengen. Laat uw leverancier op het moment van uw bestelling dan ook weten dat u antivries wilt laten toevoegen. Hij zal er ook voor zorgen dat de juiste hoeveelheid antivries voor de bestelde hoeveelheid stookolie gebruikt wordt.

Hoe laat ik antivries toevoegen?

Het is erg eenvoudig om antivries te laten toevoegen aan uw bestelling op Mazoutonline. Nadat u uw postcode en het aantal liter ingegeven hebt, vinkt u aan de linkerkant van de pagina het vakje 'antivries' aan. U ziet vervolgens het extra bedrag dat aan uw bestelling wordt toegevoegd.

Goed om te weten

Als u het allemaal nog wat eenvoudiger wilt, kunt u ook kiezen voor hoogwaardige stookolie (ook wel hoogrendementsmazout genoemd). Dat product bevat een oxidatiewerend bestanddeel dat ervoor zorgt dat uw stookolie beter bestand is tegen oxidatie en thermische schokken.

Lees ook:

Hoe beschermt u uw mazout tegen de koude?

Huisbrandolie: unieke voordelen en eigenschappen

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.